Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η απίστευτη λιμουζίνα του Ερντογάν

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η απίστευτη λιμουζίνα του Ερντογάν

ΝΕΑ

Η απίστευτη λιμουζίνα του Ερντογάν

ΝΕΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει τις μετακινήσεις του, με πολυτελέστατη άνεση! Καμία σχέση δηλαδή με τους δικούς μας Πολιτικούς…

Advertisement
Advertisement

Οχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι επιβλητικές Mercedes Maybach S 600 Guard έχει ο Ερντογάν στη διάθεσή του και αυτές έρχονται στην Αθήνα με συνοδευτικό -του Προεδρικού αεροπλάνου- cargo αεροσκάφος.

Εξι υπέροχα, υπερπολυτελή θωρακισμένα τα οποία των μετακινούν τόσο στην Τουρκία, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, Ας δούμε όλα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της.

Η θωρακισμένες Mercedes Maybach S 600 Guard του Ερντογάν αποκτήθηκαν τέλη του 2017 για να μεταφέρουν με την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια τον Τούρκο Πρόεδρο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τότε, ο Ερντογάν διέθετε την προηγούμενη γενιά της Mercedes S 600 L. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε., το κόστος της ήταν 1.000.000 τούρκικες λίρες η μία, ενώ άλλα 1.000.000 τούρκικες λίρες απαιτήθηκαν για τη θωράκιση της κάθε μίας. Συνολικά δηλαδή δαπανήθηκαν 12.000.000 τουρκικές λίρες (σε αξία του 2017). Φυσικά σήμερα, με 0,047 ευρώ την τουρκική λίρα το κόστος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων έχει ανέβει πολύ…

 

Advertisement

Η συγκεκριμένη Mercedes S-Class είναι η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο για να προσφέρει κορυφαία άνεση (Mercedes Maybach S 600). Όμως, το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η απόλυτη προστασία που προσφέρει σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό κύκλωμα αέρα που δεν επιτρέπει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Παράλληλα, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση, ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών. Τα ελαστικά είναι πλήρως ανθεκτικά σε εκρήξεις και σφαίρες, ενώ οι ειδικές ζάντες ακόμη και εάν τα ελαστικά κοπούν έχουν την ιδιότητα να συνεχίζουν να κινούν το αυτοκίνητο.

Advertisement

Ειδικής σχεδίασης είναι και τα φώτα, που φωτίζουν περισσότερο από ό,τι τα φώτα της «κανονικής» Mercedes Maybach S 600, ενώ παράλληλα δίπλα ακριβώς από τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα υπάρχουν ειδικοί εκτοξευτήρες δακρυγόνων, που επιτρέπουν την άμεση διαφυγή του αυτοκινήτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο εσωτερικό της θωρακισμένης Mercedes Maybach του Ερντογάν, οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει ένα τηλέφωνο το οποίο συνδέεται απευθείας με τον δορυφόρο Göktürk-1, ώστε ό,τι και να συμβεί να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον Πρόεδρο.

Επίσης, παρότι το πίσω τζάμι είναι το μοναδικό που δεν είναι θωρακισμένο, έχει τοποθετηθεί πίσω ακριβώς από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων ένα ειδικό ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο προσφέρει την απαραίτητη προστασία.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, αυτός είναι ο θηριώδης 6λιτρος V12 twin turbo της Mercedes με 523 άλογα ισχύος. Το μοτέρ αυτό κινεί μάλλον με χαρακτηριστική άνεση το πολύ βαρύ αμάξωμα της S 600 Guard, το οποίο ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 4,1 τόνους!

 

 

ΑΚΟΜΑ:
Επέλεξε το νέο του αυτοκίνητο ο Στέφανος Κασσελάκης
Το… προεκλογικό αυτοκίνητο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;