Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η Mercedes A-Class Sedan

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η Mercedes A-Class Sedan

ΝΕΑ

Έρχεται η Mercedes A-Class Sedan

ΝΕΑ

H επομένη γενιά της Mercedes A-Class θα αποκτήσει μια ακόμη έκδοση στην γκάμα της. Έτσι, εκτός των ήδη γνωστών version θα δούμε για πρώτη φορά και sedan αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Φαίνεται ότι η 4πορτη κουπέ Mercedes CLA δεν θα είναι το μοναδικό compact μοντέλο της γερμανικής εταιρείας με 3 όγκων αμάξωμα, αφού το 2018 η Mercedes θα βάλει στην παραγωγή και την πρώτη A-Class sedan. Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα ανταγωνιστεί την πρόσφατα παρουσιασμένη BMW Σειρά 1 Sedan, αλλά και το Audi A3 Sedan, όντας και η πλέον «οικογενειακή» επιλογή πλην της B-Class, στην compact γκάμα της Mercedes.

Η πλατφόρμα του θα είναι η ανανεωμένη έκδοση του προσθιοκίνητου πατώματος της Mercedes A-Class, κάτι που αναμένεται να της προσδώσει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ στόχος της γερμανικής μάρκας είναι να προσφέρει στην A-Class Sedan ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, που θα αγγίζει σε χωρητικότητα αυτό της μεγαλύτερης C-Class.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες της αναμένεται να προέλθουν από την A-Class και θα είναι turbo μοτέρ βενζίνης και diesel, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με 4κίνηση, αλλά και μια έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας.

Αναμένεται επίσης να υπάρχει και έκδοση AMG, με ισχύ κοντά στα 400 άλογα και «καυτές» επιδόσεις, ενώ είναι σίγουρο ότι στο πιο οικολογικό άκρο θα έχουμε και επιλογή με υβριδικό σύστημα, plug-in (φόρτιση και από πρίζα), που θα προσφέρει πολύ χαμηλούς ρύπους.

Advertisement

Advertisement