Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερα νέα και εικόνες του Fisker EMotion!

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερα νέα και εικόνες του Fisker EMotion!

ΝΕΑ

Περισσότερα νέα και εικόνες του Fisker EMotion!

ΝΕΑ

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής που προσέγγιζε σιγά-σιγά τον ένα χρόνο, ο Henrik Fisker αποκάλυψε περισσότερα για το EMotion, το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο φιλοδοξεί να τα βάλει με την Tesla και συγκεκριμένα το Model S.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο αμφιλεγόμενος Δανός μίλησε αποκλειστικά στο USA Today, δείχνοντας παράλληλα και το πολυαναμενόμενο μοντέλο στην τελική (;) μορφή του. Πράγμα βέβαια που περιμέναμε τον περασμένο Αύγουστο, τουλάχιστον βάσει των δικών του υποσχέσεων (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Τι είπε λοιπόν ο 54χρονος σχεδιαστής και επιχειρηματίας; Επιβεβαίωσε κάποιες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από την περασμένη Άνοιξη, έδωσε κάποια νέα στοιχεία όπως την τιμή απόκτησης του μοντέλου και μίλησε για τη δημιουργία του.

Advertisement
Advertisement

«Πίεσα τον εαυτό μου για να καταφέρω να κάνω το επόμενο βήμα στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, χωρίς όμως να χαθούν όσα αγαπάμε στο σχήμα τους», είπε ο Fisker. Βέβαια απ’ όσα βλέπουμε στις φωτογραφίες, δεν «ανακάλυψε τον τροχό» αν και έχει δημιουργήσει ένα καλαίσθητο σπορ μοντέλο, με τις τέσσερις θύρες του να ανοίγουν προς τα πάνω.

fisker-emotion-final-c640tall

Επιβεβαίωσε την αυτονομία της τάξης των 400+ μιλίων, υποσχέθηκε πως με μόλις 9 λεπτά φόρτισης οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου που φέρει το μοντέλο θα μπορούν να εξασφαλίσουν την κίνησή του για 127 μίλια,, μίλησε για χρήση τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ενώ αποκάλυψε πως η ισχύς του EMotion θα είναι στα 700 άλογα! Θα πατάει σε τροχούς 24 ιντσών με ελαστικά της Pirelli ενώ η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου θα του επιτρέπει να πιάνει τελική ταχύτητα 260 km/h.

Advertisement

fisker-emotion-final-a640tall

Το κόστος απόκτησής του, θα ξεκινά από τα $129,000 και αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2019.

Advertisement