Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακές εκδόσεις RC F και GS F από την Lexus

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακές εκδόσεις RC F και GS F από την Lexus

ΝΕΑ

Επετειακές εκδόσεις RC F και GS F από την Lexus

ΝΕΑ

Για τον εορτασμό των 10 ετών από την παρουσίαση IS F, του πρώτου μοντέλου της σειράς F, η Lexus φιλοξενεί στο φετινό Tokyo Motor Show δύο επετειακές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής για τα RC F και GS F.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Και τα δύο μοντέλα είναι εφοδιασμένα με νέα αμορτισέρ για περεταίρω βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών καθώς και με εξάτμιση από τιτάνιο. Επιπλέον τόσο στο RC F όσο και στο GS F αρκετά μεταλλικά εξωτερικά τμήματα έχουν αντικατασταθεί με ειδικά πλαστικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα ενώ και στις δύο περιπτώσεις για την βαφή έχει επιλεχθεί μια ματ γκρι απόχρωση.

Lexus-RC-F-GS-F-Tokyo-2-640

Advertisement
Advertisement

Η τονισμένη σπορ φιλοσοφία του RC F υποδηλώνεται από την παρουσία αρκετών άβαφων στοιχείων από ανθρακονήματα όπως η οροφή, το καπό, οι εμπρός και πλαϊνές ποδιές, ο πίσω προφυλακτήρας και ο διαχύτης. Το σύνολο συμπληρώνουν οι μαύρες ζάντες και οι δαγκάνες των φρένων σε μπλε απόχρωση. Οπτικά όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά πιο επιθετικό οπτικό αποτέλεσμα σε σχέση με το κανονικό RC F.

Lexus-RC-F-GS-F-Tokyo-3-640_1

Εσωτερικά η ειδική έκδοση του σπορ κουπέ της Lexus διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε απόχρωση με λευκές αντιθέσεις στα καθίσματα, το τιμόνι, το τούνελ μετάδοσης και το επιλογέα ταχυτήτων, ενώ δεν λείπουν και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα σε μπλε χρωματισμό.

Advertisement

Lexus-RC-F-GS-F-Tokyo-640_2

Από την μεριά του το επετειακό GS F είναι πιο συγκρατημένο σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση αλλά ακολουθεί αντίστοιχη φιλοσοφία σε ότι αφορά τον εσωτερικό διάκοσμο.

Advertisement

Οι πωλήσεις των δύο επετειακών μοντέλων θα αρχίσουν στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2018.