Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2019

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2019

ΝΕΑ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2019

ΝΕΑ

Οι 15οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν από τις 22 έως 29 Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στο Abu Dhabi, με τη συμμετοχή 55 ομάδων από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Advertisement
Advertisement

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τρεις ομάδες μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τη συνεργασία 6 σχολικών μονάδων (3 ιδιωτικών και 3 δημόσιων). Η ομάδα Alacrity Dynamics, αποτελούμενη από μαθητές από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου, η ομάδα Arrow Racers, αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και η ομάδα Anemos Racing, αποτελούμενη από μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από φοιτητές του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες Arrow και Orion. Στους αγώνες συμμετέχει και η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Pixel, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Gmax, 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών) και Κύπρο (Vector, Αγγλική Σχολή Λευκωσίας).

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι Δωρητής των ελληνικών ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Abu Dhabi, καλύπτοντας μέρος των εξόδων συμμετοχής τους στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες. Το ΙΣΝ υποστήριξε και τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον 8ο πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools, σχολικής περιόδου 2018 – 2019. Η δωρεά του ΙΣΝ συνέβαλε στο να επιτευχθεί η συμμετοχή περισσότερων μαθητών από Δημόσια Σχολεία και στην εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

Advertisement
Advertisement

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν τη χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 in Schools μπορείτε να βρείτε: http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/