Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Του είχαν γυρίσει το κοντέρ 430.000 χιλιόμετρα

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα: Του είχαν γυρίσει το κοντέρ 430.000 χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Ελλάδα: Του είχαν γυρίσει το κοντέρ 430.000 χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Ακόμα ένας αγοραστής μεταχειρισμένου που διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που έχει στα χέρια του δεν αναγράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι το απόλυτο όργιο θράσους του επιτηδείου εμπόρου.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίσουν οι αναγνώστες μας, το newsauto πρωτοστατεί στη μάχη κατά της εξαπάτησης των αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από κάποιους απατεώνες έμπορους.

Αυτοί, εκτός από την διαφαινόμενη εξαπάτηση που κάνουν (δείτε το παρακάτω video) προς τον πελάτη τους, αμαυρώνουν και τον υπόλοιπο κλάδο εμπορίας οχημάτων, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται με τιμιότητα και ηθική. Μάλιστα οι τίμιοι έμποροι χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους απατεώνες, αφού οι επιτήδειοι πουλάνε τα ίδια αυτοκίνητα, σε πιο χαμηλές τιμές, έχοντας γυρίσει τα χιλιόμετρα…

Το video που δημοσιοποιήθηκε από λογαριασμό στο Tik Tok τα λέει όλα! Σε έλεγχο που του έγινε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα πραγματικά χιλιόμετρα που έβγαλε το πρόγραμμα διασταύρωσης του ιστορικού είναι σχεδόν 654.000, ενώ στο κοντέρ αναγράφονται 227.000 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Δείτε το απίστευτο video:

Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, το φαινόμενο της γυρίσματος των χιλιομέτρων -κυρίως- σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα, αποτελεί ένα πρόβλημα που ανησυχεί τόσο τους αγοραστές όσο και τις αρχές. Οι αγοραστές, ελκυόμενοι από την προοπτική της αγοράς ενός αυτοκινήτου με λιγότερα χιλιόμετρα και πιο οικονομικά, μπορεί να αγοράσουν αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρή χρήση και φθορά.

Advertisement

Αυτό το πρόβλημα οφείλεται σε πωλητές που μειώνουν απατηλά τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων με σκοπό να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά. Αυτή η πρακτική, πέρα από την εξαπάτηση των αγοραστών, δημιουργεί και σημαντικά ζητήματα ασφαλείας, καθώς ένα αυτοκίνητο με πολλά γυρισμένα χιλιόμετρα μπορεί να χρειάζεται ανακαίνιση ή αντικατάσταση ορισμένων σημαντικών εξαρτημάτων.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο με διάφορους τρόπους…

Advertisement

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2019, για παράδειγμα, η κυβέρνηση με Υπουργική Απόφαση αποφάσισε μια σημαντική αλλαγή: όταν εντοπιζόταν ότι το ελεγχόμενο όχημα έχει δεχθεί παραποίηση στα χιλιόμετρα, ο έλεγχος σταματούσε και ο ιδιοκτήτης είχε την υποχρέωση να διορθώσει το οδόμετρο εντός 20 ημερών και στη συνέχεια έπρεπε να προσέλθει ξανά για επανέλεγχο​​.

Αυτό θα υποχρεωθεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης του παραπάνω αυτοκινήτου, χάνοντας πολλά χρήματα από την αξία του…

ΑΚΟΜΑ:
Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι αυτό που έχετε στα χέρια σας
Βγήκαν τα όπλα επειδή είχε… γυρισμένα χιλιόμετρα
Πάρτι με γυρισμένα χιλιόμετρα

Advertisement