Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Με DVT κινητήρα το νέο Diavel

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ducati: Με DVT κινητήρα το νέο Diavel

NEWSMOTO

Ducati: Με DVT κινητήρα το νέο Diavel

NEWSMOTO

Με εκτεταμένες αλλαγές αναμένεται η δεύτερη γενιά του Ducati Diavel με τους Ιταλούς να έχουν επιλέξει για την κίνησή της μοτοσυκλέτας τον μεγάλο V2 με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων που έχουν δει και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας. Το Diavel παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην γκάμα της Ducati. Οι Ιταλοί προχώρησαν σε μία μικρής έκδασης ανανέωση το 2015 και από τότε έχουν κρατήσει το power cruiser τους σχεδόν αναλλοίωτο.

Advertisement
Advertisement

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε όμως και για την πανίσχυρη μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρίας η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με πολλές αλλαγές στους τομείς της εργονομίας, του πλαισίου και των αναρτήσεων και φυσικά σε εκείνον του κινητήρα.

ducati-diavel-2019-640

Ο κινητήρας με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού (DVT) που μας έγινε γνωστός από την Multistrada 1260 θα κάνει την εμφάνισή του και στο νέο Diavel με την απόδοσή του να αναμένεται κοντά στους 160 ίππους. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα θα έχει εντελώς νέες αναρτήσεις αλλά και αλλαγές στο πλαίσιο με μακρύτερο μεταξόνιο αλλά και μικρότερη γωνία κάστερ που θα συντελέσουν συνολικά στην δημιουργία μιας πιο ευέλικτης μοτοσυκλέτας.

Advertisement
Advertisement

Συμαντική αναβάθμιση αναμένεται και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας με την προσθήκη της ηλεκτρονικής μονάδας IMU που θα επιτρέψει τη χρήση του ABS της Bosch που μπορεί να μεταβάλει την λειτουργία του ανάλογα και με την κλίση που παίρνει το Diavel στις στροφές.

Τέλος, εκ νέου θα έχει σχεδιαστεί και η θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας της Ducati με στόχο μια πιο δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη αίσθηση για αυτόν που βρίσκεται πάνω στη σέλα του Diavel.

To νέο Ducati Diavel βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και δεν αποκλείεται να το δούμε επίσημα και σε κάποια από τις εκθέσεις μοτοσυκλέτας που έρχονται μέσα στο 2018.