Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Corvette Bella Elan: Μία και μοναδική

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Corvette Bella Elan: Μία και μοναδική

ΝΕΑ

Corvette Bella Elan: Μία και μοναδική

ΝΕΑ

Εάν ποτέ σκέφτεστε πως θα ήταν  ένα τετράτροχο με στοιχεία από διαφορετικά μοντέλα του παρελθόντος, τότε δεν έχετε παρά να θαυμάσετε τη μία και μοναδική Corvette Bella Elan, η οποία πωλείται στο www.ebay.com έναντι του ποσού των 24.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Με μία πρώτη ματιά η Corvette Bella Elan μοιάζει αρκετά με το Plymouth Prowler, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς της, για την διαμόρφωσή της χρειάστηκαν πάνω από 6.000 εργατώρες ή 250 ημέρες. Το αυτοκίνητο βασίζεται σε μία Corvette του 1988, ενώ το πλαίσιο του προέρχεται από ένα Audi TT του 2001. Το μοντέλο διαθέτει επίσης προφυλακτήρες από Chevrolet του 1937 και φωτιστικά σώματα από μία Vette του 1959.

11449575-1988-chevrolet-corvette-std-c

Εκτός από το μιξ των διάφορων εξαρτημάτων, το αυτοκίνητο έχει μια ρετρό-εμπνευσμένη μάσκα και old school εμπρός προβολείς. Ο σχεδιαστής πρόσθεσε επίσης εμπρός αεραγωγούς, ένα τεράστιο σε διαστάσεις πορτμπαγκάζ. Το μοναδικό στυλ μεταφέρεται και στο εσωτερικό, όπου μοιράζεται αρκετές λεπτομέρειες από το Audi TT. Ο οδηγός κάθεται πίσω από ένα τριάκτινο τιμόνι, οι ενδείξεις είναι βαμμένες σε άσπρο-μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν επίσης θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, ξύλινες επενδύσεις, καθώς και ένα σύγχρονο ηχοσύστημα.

Advertisement

11449550-1988-chevrolet-corvette-std-c-chariatis-640

Κάτω από το αμάξωμα της Corvette Bella Elan βρίσκεται o V8 κινητήρας της GM, της οικογένειας LS1, του 1998, με την απόδοσή του να ξεπερνά τους 300 ίππους. Η παραπάνω δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, ενώ δεν λείπει καιψ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement