Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί το Honda Civic Type R να γίνει ηλεκτρικό;

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορεί το Honda Civic Type R να γίνει ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Μπορεί το Honda Civic Type R να γίνει ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον, το αγαπημένο Honda Civic Type R να διαθέτει υβριδικής τεχνολογίας κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

 

Τα μελλοντικά πλάνα της Honda έχουν στόχο μέχρι και το 2030 τα 2/3 της γκάμας των μοντέλων της να είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικά μοτέρ. Από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, το σκληροπυρηνικό Civic Type R, που όπως δηλώνει ο υπεύθυνος εξέλιξης, Hideki Kakinuma όλα είναι πιθανά. Ο ίδιος τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αμερικάνικη ιστοσελίδα ότι «εάν η βασική ιδέα και η φιλοσοφία της ύπαρξης ενός Type R δεν αλλοιώνεται με την τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, τότε γιατί όχι». Και θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από τυχόν βλέψεις του κατασκευαστή για το λανσάρισμα διαφορετικών αμαξωμάτων με το λογότυπο «Type R» ανέφερε πως το Civic είναι μέχρι τώρα το μοναδικό μοντέλο της Honda που καλύπτει τις απαιτήσεις που φέρει το συγκεκριμένο λογότυπο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν φήμες μέσα από το εργοστάσιο λένε πως η επόμενη γενιά του Civic Type R θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με σκοπό την βελτίωση της ήδη εξαιρετικής οδικής συμπεριφοράς και των ολοένα και πιο αυστηρών ορίων στις εκπομπές ρύπων. Προς το παρόν η επιλογή μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης δεν δείχνει και η πιο ιδανική. Αν ποτέ συμβεί αυτό, το ηλεκτρικό Type R θα βασίζεται στο Honda e, εάν αποκωδικοποιήσουμε τα λόγια του Takahiro Shinya, επικεφαλής του Honda Assistant Large Project: «Το πλαίσιο, ο ηλεκτροκινητήρας και τα ελαστικά του Honda e είναι εξελιγμένα για μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις. Για εμάς το Type R κρύβει μεγάλη αγάπη, το εκτιμούμε και το θεωρούμε ως ένα από τα κορυφαία μας αυτοκίνητα. Ως μηχανικοί θέλουμε σε κάθε μοντέλο της Honda να υπάρχει και μία έκδοση Type R, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι θέλουν οι πελάτες».

Advertisement

To ηλεκτρικό Honda E είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που αποδίδει 136 ή 152 ίππους (ανάλογα την έκδοση) και 315 Nm ροπής στους πίσω τροχούς του, μέσω ενός μονού ηλεκτροκινητήρα, ενώ διαθέτει και μια μπαταρία χωρητικότητας 35,5 KWh με μέγιστη αυτονομία 222 km.

 

Advertisement