Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

BMW: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

Η BMW, όπως και αρκετοί άλλοι premium κατασκευαστές αυτοκινήτων, εδώ και καιρό έχουν επικεντρωθεί στην εξέλιξη και ανάπτυξη μίας μεγάλης γκάμας ηλεκτροκίνητων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η φίρμα από το Μόναχο αναμένεται μέχρι το 2025, να έχει στη γκάμα της, σε ποσοστό 15-25%, ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλα της τα οχήματα. Πάντως, το σημαντικότερο νέο αφορά τα μοντέλα που θα είναι βασισμένα στην αρχιτεκτονική «Fifth Generation», που θα διαθέτουν πλατφόρμα με ξεχωριστό κομμάτι  για την τοποθέτηση της μπαταρίας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα InsideEVs,η παραπάνω ενέργεια θα δώσει την ευκαιρία στους μηχανικούς της BMW να τοποθετήσουν διαφορετικού μεγέθους και απόδοσης μπαταρίες, σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες οχημάτων (κουπέ, σεντάν, SUV). Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει στα plug-in hybrid μοντέλα αυξημένη αυτονομία μέχρι και 100 km, φτάνοντας υπό φυσιολογικές συνθήκες και με την τοποθέτηση της υψηλότερης σε απόδοση μπαταρίας των 120 kWh, τα 700 km. Στην περίπτωση που το μοντέλο θα διαθέτει μπαταρία 60 kWh, η αυτονομία θα φτάνει έως και 450 km, ενώ με την μπαταρία των 90 kWh, το αυτοκίνητο θα μπορεί να καλύψει απόσταση 550 km. Αλλαγές αναμένονται και στην κωδικοποίηση των μοντέλων (30e, 40e και 50e).

BMW-i-Vision-Dynamics-15-e1505202992827-850x467-chariatis-530

Όπως αποκάλυψε η BMW τον περασμένο Δεκέμβριο, τα προσθιοκίνητα  ηλεκτρικά της μοντέλα θα αποδίδουν ισχύ 134 ίππων, με αυτονομία 300 km, ενώ πιο ισχυρές θα είναι οι πισωκίνητες εκδόσεις με απόδοση 268 ίππων. Υπάρχει βέβαια και η σκέψη για την δημιουργία ενός επικεντρωμένου σε επιδόσεις μοντέλου, το οποίο θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση πάνω από 800 ίππους, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να πέφτει κάτω  από τα 3,0 δευτερόλεπτα.

Advertisement

BMW-i-Vision-Dynamics-6-850x601-chariatis-640

Επίσης, η BMW έχει στα πλάνα της να αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες της FAAR και CLAR, που θα αποτελέσουν τμήμα της νέας αρχιτεκτονικής Fifth Generation, έτσι ώστε να μπορούν να έρχονται φιλοξενούν τις αρθρωτές μπαταρίες

Advertisement