Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Έρχεται και έκδοση CS για την M5;

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Έρχεται και έκδοση CS για την M5;

ΝΕΑ

BMW: Έρχεται και έκδοση CS για την M5;

ΝΕΑ

Χωρίς καμουφλάζ αλλά με “ύποπτα” αεροδυναμικά βοηθήματα εντοπίστηκε μια BMW M5 στην θρυλική πίστα του Nurburgring από τον κατασκοπικό φακό με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια νέα έκδοση CS για το πανίσχυρο βαυαρικό sedan. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

H BMW είναι ένας από τους κατασκευαστές που διεξάγουν συχνά πυκνά δοκιμές στην διάσημη γερμανική πίστα έχοντας εκεί και ανάλογο κέντρο έρευνας και εξέλιξης για τα μοντέλα της. Έτσι δεν είναι σπάνιο να δει κανείς τα μοντέλα της βαυαρικής εταιρίας να γράφουν ατελείωτους γύρους στην “Πράσινη Κόλαση”. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λευκή M5 φαίνεται πως τράβηξε την προσοχή των κατασκόπων που πιστεύουν ότι πρόκειται για μία νέα έκδοση της M5 που θα φέρει των κωδικό CS.

bmw-m5-cs-testing-640

Οι λόγοι που ωθούν σε αυτή την υπόθεση έχουν να κάνουν με τα αεροδυναμικά βοηθήματα αυτής της M5 και συγκεκριμένα την πίσω αεροτομή, η οποία δεν υπάρχει ούτε στον επίσημο κατάλογο με τα αξεσουάρ των Βαυαρών για το μεγάλο sedan τους. Επιπρόσθετα η σχεδίασή του θυμίζει εκείνη των M3 και M4 CS, ενώ άλλο ένα χαρακτηριστικό που δείχνει να βάζει αυτή τη Μ5 στην ίδια “οικογένεια” μοντέλων, είναι τα φρένα της. Όπως στις άλλες εκδόσεις CS, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι δίσκοι είναι κεραμικοί.

Advertisement
Advertisement

bmw-m5-cs-testing-640-1

Άλλες αλλαγές σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε δεν φαίνονται να υπάρχουν, ωστόσο αυτή φέρεται να είναι η πρώτη φορά που η ολοκαίνουρια M5 πιάνεται ξανά από τον κατασκοπικό φακό σε δοκιμές. Αν είναι όντως η έκδοση CS, πέρα από το μικρότερο βάρος και διαφορές σε σύστημα πέδησης και ανάρτηση έναντι της έκδοσης Competition, δεν αποκλείεται να δούμε και μία ακόμη μικρή αύξηση της ισχύος του πανίσχυρου V8 των 4,4 λίτρων και δύο τούρμπο, πάνω από τους 620 ίππους που βρίσκεται σήμερα.

Πηγή: Motor1.com