Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Baojun E200: Ξεκινά η διάθεση του λιλιπούτειου ηλεκτρικού στην Κίνα

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Baojun E200: Ξεκινά η διάθεση του λιλιπούτειου ηλεκτρικού στην Κίνα

ΝΕΑ

Baojun E200: Ξεκινά η διάθεση του λιλιπούτειου ηλεκτρικού στην Κίνα

ΝΕΑ

Το νέο E200 αποτελεί το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling και η διάθεσή του θα ξεκινήσει στην αγορά της Κίνας αυτό το μήνα. Με περισσότερες από 200 βελτιώσεις σε σχέση με το E100 και σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα της κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling παρουσιάζεται σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το Ε100 σε όλους τους σημαντικούς τομείς και ειδικά σε αυτούς της αυτονομίας αλλά και του θορύβου στην καμπίνα.

Baojun-e-200-640

Χάρη στις μπαταρίες νέας τεχνολογίας και μεγαλύτερης πυκνότητας που φέρει η αυτονομία του Baojun E200 ανέρχεται στα 270 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα ή στα 210 χιλιόμετρα σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Μετρήσεων (NEDC).

Advertisement
Advertisement

Baojun-e-200-640-3

Παράλληλα οι αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης-κίνησης, όπου συνδυάζεται για πρώτη φορά ο ηλεκτρικός κινητήρας των 39 ίππων με τον μειωτήρα στροφών, μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών, σύμφωνα με την εταιρία με αποτέλεσμα μεταξύ 2.600 και 3.800 σ.α.λ. Έτσι τα ντεσιμπέλ να ανέρχονται μόλις στα μόλις 40-45, όσα δηλαδή θα βρείτε και σε μία βιβλιοθήκη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Baojun-e-200-640-4

Advertisement

Αλλαγές με στόχο τη μείωση θορύβου έχουμε και στο σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου με νέο συμπιεστή αλλά και ανεμιστήρα που ρίχνουν επίσης τα ντεσιμπέλ έως και τα 42,9.

Baojun-e-200-640-2

Advertisement

Πέρα από τις πολύ μικρές διαστάσεις του το Baojun E200 χαρακτηρίζεται από την έξυπνη εκμετάλλευση των περιορισμένων χώρων του με σημεία αποθήκευσης ακόμη και κάτω από τα καθίσματα, ενώ η αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνεπιβάτη επιτρέπει την μεταφορά και μακρύτερων αντικειμένων.

Παράλληλα το όχημα μπορεί να “επικοινωνήσει” απομακρυσμένα με τον ιδιοκτήτη του προσφέροντας πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας και την αυτονομία του, οδηγίες… εύρεσή του και κάποια ακόμη που δεν έχουν γίνει γνωστά από την εταιρία. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν αλλά φημολογείται ότι θα βρίσκεται κάτω από τα 10.000 δολάρια.