Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ariel HIPERCAR: “Άσημο” είναι το μάτι σου…

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ariel HIPERCAR: “Άσημο” είναι το μάτι σου…

ΝΕΑ

Ariel HIPERCAR: “Άσημο” είναι το μάτι σου…

ΝΕΑ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ariel άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 2000, είναι απίστευτο το πόσο η μικρή αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Μετά τη λαμπρή μοτοσικλέτα Atom, Nomad και Ace, έφτασε η στιγμή για την εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πηγαίνοντας «ηλεκτρικά» με το ολοκαίνουργιο HIPERCAR.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

“Τι;” Αυτό θα ήταν το όνομα ενός ηλεκτρικού υπέρ-αυτοκινήτου, του οποίου το project αναφέρεται ως High Performance Carbon Reduction. Σχεδιασμένο να κάνει το ντεμπούτο του το 2019 και να κυκλοφορήσει το 2020, υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο ακραία hypercar στον κόσμο. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σαφώς και δεν είναι στο προσκήνιο, όσο είναι μια νέα τεχνολογία micro-turbo που συνοδεύει την ηλεκτροκίνηση.

Υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και δύο μπαταρίες: 42 kWh και 56 kWh. Το Ariel HIPERCAR, που προσφέρεται σε γεύσεις οπισθοπορείας και ολικής ζάντας, υπερηφανεύεται για την εκπληκτική απόδοση των 1.180 ίππων και 1.800 Nm ροπής. Στην περίπτωση της πισωκίνητης εκδοχής, κάντε τους ίππους 590…

Advertisement
Advertisement

Ariel-hipercar-tsiro-640

Η τεράστια απόδοση και η τεράστια ροπή συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο από αλουμίνιο που ενισχύεται από κλωβό προστασίας σε περίπτωση ανατροπής. Το όνομα για το HIPERCAR δεν έχει αποφασιστεί, και ο τελικός σχεδιασμός του υπέρ-αυτοκινήτου παραγωγής επίσης αναμένεται.

Στο θέμα της επιλογής τροχών, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ σφυρήλατων ή από άνθρακα, σχεδιασμένοι να ταιριάζουν με ελαστικά 265/30 R20 και 325/30 R21. Στις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούν μόλις 2,4 sec. Μέγιστη ταχύτητα; Ναι, 257 km/h παρακαλώ! Προετοιμαστείτε για μια επίδειξη δύο πρωτοτύπων – 2WD και 4WD – στο Low Carbon Show Vehicle στο Μίλμπρουκ στις 6 Σεπτεμβρίου.