Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Επίσημο: Απογειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Απογειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Επίσημο: Απογειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Επανέρχεται δυναμικά η αγορά αυτοκινήτου, με τις ταξινομήσεις καινούριων ΙΧ να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση – Ποιο καύσιμο επέλεξαν οι καταναλωτές;

Advertisement
Advertisement

Οπως πρώτο σας είχε ενημώρωσει το newsauto.gr, απο τα τέλη του Μαρτίου, επιβεβαιώθηκε το ρεκόρ ανόδου της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου τον Μάρτιο του 2021, με τις συνολικές ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών να ανέρχονται σε 8.984 μονάδες, ένα νούμερο που μαρτυρά αύξηση της τάξεως του 140% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους (3.743).

Τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ χαρίζουν χαμόγελα στις εταιρείες, οι οποίες τον Φεβρουάριο είδαν τις πωλήσεις τους να καταγράφουν πτώση της τάξεως του 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Απόλυτα ικανοποιητικά είναι και τα στοιχεία για το Α’ τρίμηνο του έτους, με τις ταξινομήσεις να είναι αυξημένες κατά 9,6 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2020. Στην πρώτη περίπτωση οι συνολικές ταξινομήσεις ανήλθαν σε 23.439 μονάδες, όταν το πρώτο τρίμηνο του 2020 δεν ξεπέρασαν τις 21.390.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Σε επίπεδο Α’ 3μήνου τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα ήταν τα βενζινοκίνητα (49,8%), ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση έδωσαν μάχη τα πετρελαιοκίνητα (21,6%) με τα υβριδικά (21,5%). Παρά την κυριαρχία τους, η δημοφιλία των οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητήρα βενζίνης έφθινε (-10,3%), σε σύγκριση με πέρυσι, την ίδια ώρα που τα υβριδικά γνώρισαν αύξηση 6,2%. Την ανιούσα πήραν επίσης και τα επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV +7,6%), το μερίδιό τους, όμως, δεν ξεπέρασε το 5,5%.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Έλληνες, αυτά είναι τα SUV, το μερίδιο των οποίων το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξε το 45,3%. Σε απλή ανάγνωση, σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που ταξινομούνται είναι συγκεκριμένου τύπου.

Advertisement

Σημειώνεται πως το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2021, αυξημένες (+17,4%) ήταν και οι ταξινομήσεις καινούριων δίκυκλων (+50cc), οι οποίες καταλάγιασαν στις 7.148 μονάδες, έναντι 6.086 για το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σε επίπεδο Μαρτίου η άνοδος ήταν ακόμα πιο θεαματική μιας και έφτασε 107% (3.211 έναντι 1.548).

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Μανία με τα Tesla…
Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoins!
Τι ψάχνει με… μανία η Tesla; – Η Κίνα θα την σώσει;