Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βαριά τιμωρία γιατί έτρεχε με πολλά

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βαριά τιμωρία γιατί έτρεχε με πολλά

ΝΕΑ

Βαριά τιμωρία γιατί έτρεχε με πολλά

ΝΕΑ

Οταν οι τροχαίες παραβάσεις κοστίζουν πολλά περισσότερα από ένα απλό πρόστιμο και μία δέσμευση της άδειας οδήγησης…

Advertisement
Advertisement

Συνέβει στην Ελβετία, της οποίας οι σχετικοί νόμοι -και κυρίως η εφαρμογή τους- είναι ιδιαίταρα αυστηροί…

Η ιστορία λοιπόν ενός ιδιαίτερα πετυχημένου Γάλλου επιχειρηματία έχει ως εξής.

Ο Γάλλος πολίτης ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελβετία τα τελευταία 40 χρόνια έχοντας πολυτελή ξενοδοχεία και κλινικές και όπως ήταν φυσιολογικό έκανε αίτηση για πολιτογράφηση το 2018.

Advertisement
Advertisement

Οι αρχές της Ελβετίας εξέτασαν το ζήτημά του και το απέρριψαν προς μεγάλη έκπληξη του Γάλλου επιχειρηματία. Στην ακρόαση του δικαστηρίου ο ενδιαφερόμενος ενημερώθηκε ότι το 2017 είχε τιμωρηθεί με μια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όταν οδηγούσε με 80 χλμ./ώρα σε περιοχή με όριο 40 χλμ./ώρα. Μάλιστα η συγκεκριμένη περιοχή εκείνη μόνο την περίοδο είχε τέτοιο όριο ταχύτητας λόγω ενός εργοταξίου που είχε αναπτυχθεί στο σημείο.

Το πρόστιμο εκείνη την εποχή ήταν 540 φράγκα και έπρεπε να πληρωθεί εντός 90 ημερών, ενώ για τρία χρόνια θα βρισκόταν υπό επιτήρηση για να μην υπάρξει επόμενο παράπτωμα. Το δικαστήριο λοιπόν βασίστηκε σε εκείνη την απόφαση και τόνισε ότι δεν μπορούσε να χορηγήσει πολιτικά δικαιώματα αν δεν έληγε η περίοδος δοκιμασίας.

Ο άνδρας είναι πλήρως ενταγμένος στην Ελβετία και μάλιστα έχει μεγάλα κέρδη από τις επιχειρήσεις του. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να πολιτογραφηθεί Ελβετός με τη δικαιολογία ότι δεν έχει ενταχθεί επιτυχώς!

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Ποια παράβαση «λατρεύουν» οι Αθηναίοι οδηγοί;
Καραμπόλα ΚΤΕΛ με δύο ΙΧ – Ενας νεκρός (video)
Αυτοκίνητο πάνω στη στέγη σπιτιού

Advertisement