Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Εξαπάτησε κόσμο και τώρα ηρωοποιείται πουλώντας ελπίδα σε πυρόπληκτους

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Εξαπάτησε κόσμο και τώρα ηρωοποιείται πουλώντας ελπίδα σε πυρόπληκτους

ΝΕΑ

Απίστευτο: Εξαπάτησε κόσμο και τώρα ηρωοποιείται πουλώντας ελπίδα σε πυρόπληκτους

ΝΕΑ

Ο Νεκτάριος με τα ανύπαρκτα ΙΧ του ΟΔΔΥ, πουλάει ελπίδα στους πυρόπληκτους. “SOS” από τον Μανώλη Σφακιανάκη για τους επιτήδειους που υπόσχονται δωρεάν βοήθεια στους πληγέντες…

Advertisement
Advertisement

O γνωστός Νεκτάριος από τα δημοσιεύματα του Newsauto.gr επιτήδειος έμπορος που πουλά ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ λαμβάνοντας παχυλές προκαταβολές από ανυποψίαστους καταναλωτές κατάφερε με ένα μοναδικό τρόπο να δελεάσει χιλιάδες αναγνώστες των social media όταν εμφανίστηκε ως «Εθνικός Σωτήρας» για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα από τις πυρκαγιές και υπόσχεται χρήματα έως και δωμάτια σε ξενοδοχεία για πολλές ημέρες χωρίς κανένα κόστος για αυτούς.

Βέβαια το μεγάλο σφάλμα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ήταν πως χωρίς κανείς να διασταυρώσει το παρελθόν του «Νεκτάριου» τον παρουσίαζαν ως ήρωα καθώς στα social media οι αναρτήσεις του είχαν αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και χιλιάδες υποστηρικτές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος επιτήδειος έμπορος ανύπαρκτων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ ουδέποτε απέκτησε δική του βιομηχανία, τράκτορες και φορτηγά και βέβαια ουδέποτε έδωσε χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη! Αντίθετα εξαφάνισε προκαταβολές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματίες ή ιδιώτες καταναλωτές για να τους προμηθεύσει ανύπαρκτα κατασχεμένα αυτοκίνητα που προέρχονταν από τον ΟΔΔΥ.

Όπως είχε αποκαλύψει και πρόσφατα το Newsauto.gr ο «Νεκτάριος» είχε συλληφθεί πρόσφατα για χρέη προς το Δημόσιο ωστόσο μέσω ρύθμισης που πραγματοποίησε αφέθηκε ελεύθερος και όπως φαίνεται όχι μόνο συνεχίζει το έργο του αλλά έχει και το θράσος να «παίζει» και με τον πόνο αθώων πολιτών που είτε έχουν χάσει τις περιουσίες τους είτε έχουν πάθει μεγάλες ζημιές.

Το Newsauto.gr από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε πως ο «Νεκτάριος» εμφανίζεται ως εθνικός σωτήρας ανέλαβε δράση και επικοινώνησε με τα κανάλια, ραδιόφωνα αλλά και άλλα Μέσα Ενημέρωσης που τον παρουσίαζαν με αυτό τον τρόπο ώστε να σταματήσουν να το κάνουν καθώς το μόνο που θα πετύχαιναν θα ήταν ο επιτήδειος να αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες νέα υποψήφια θύματα.

Advertisement

Ωστόσο κάποια ΜΜΕ εξαφάνισαν κάθε είδηση που τον αφορούσε ωστόσο κάποια άλλο κανάλι προτίμησε να τον έχει ως καλεσμένο. Βέβαια τα θύματά του από το πρωί αναζητούν τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού καναλιού που τον έδειξε για να παραπονεθούν ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θέλουν να βγουν ζωντανά για να ξεσκεπάσουν τον γνωστό επιτήδειο που υπόσχεται ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ.

Μάλιστα όταν αντίκρισαν και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις κομπίνες του Νεκτάριου εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν και νομικά εναντίον του καθώς δεν ήταν και λίγα τα θύματά του που επικοινώνησαν με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που τον παρουσίαζαν ως… ήρωα!

Advertisement

Όπως και να έχει το θέμα ο Νεκτάριος δυστυχώς συνεχίζει να δρα ανενόχλητος αναζητώντας τα νέα του θύματα χωρίς να έχει ιερό και όσιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν είναι και λίγοι οι επιχειρηματίες που έσπευσαν να συνδράμουν στο έργο του και ήθελαν να του καταθέσουν χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όμως κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό και το Newsauto.gr φαίνεται ότι χάλασε για τα καλά το σχέδιο του για να του καταθέσουν χιλιάδες άνθρωποι τον οβολό τους όχι για τους πυρόπληκτους αλλά για τις… καλοκαιρινές διακοπές του επιτήδειου με τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ…

“SOS” από Σφακιανάκη

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) αποκλάλυψε στο Newsauto.gr πως το CSI έχει συγκεντρώσει δεκάδες καταγγελίες οι οποίες αφορούν σε απάτες κατά το χρονικό διάστημα που οι φωτιές μαίνονται στη χώρα. Όλες έχουν προωθηθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως λέει. Οι καταγγελίες είναι δύο ειδών, με το πρώτο σκέλος να αφορά σε οικονομικές απάτες αλλά και σε άτομα που απειλούν τους Έλληνες.

Advertisement

“Έχουμε δεχθεί καταγγελίες για επιτήδειους που προθυμοποιούνται να ενοικιάσουν ή να παραχωρήσουν σπίτια για πυρόπληκτους και να κάνουν δήθεν δωρεές. Βεβαίως, έχουν οικονομικά κίνητρα. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ύποπτες και απατηλές αγγελίες. Κάποιοι έχουν καταγγείλει τις ύποπτες κινήσεις που έχουν διαπιστώσει, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη εξαπατηθεί προσφέροντας χρήματα που φυσικά δεν προωθούνται ποτέ στους πληγέντες. Μάλιστα, υπάρχουν άτομα που έχουν πέσει θύματα των ίδιων απατεώνων. Επίσης, καταγγέλλοντες έχουν βεβαιώσει ότι αυτοί που κάνουν τις δήθεν προσφορές έχουν εξαπατήσει κόσμο και στο παρελθόν. Επίσης υπάρχουν προφίλ που εξυβρίζουν τους Έλληνες και παράλληλα μιλούν για εμπρησμούς και φωτιές, τρομοκρατώντας τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Σε κάποια προφίλ γίνεται ξεκάθαρα λόγος για εμπρησμούς, με προτροπή μέσω αναρτήσεων τύπου “βάλτε φωτιές“, και άλλα προφίλ που τους προωθούν” σημειώνει ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος είναι και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνελήφθη ο «Νεκτάριος» με τα ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ!
Με 40 ποινικές υποθέσεις ο «Νεκτάριος» με τα… ανύπαρκτα ΙΧ!
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ