ΝΕΑ

Απίστευτη εικόνα: Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στο λιμάνι

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη εικόνα: Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στο λιμάνι

ΝΕΑ

Απίστευτη εικόνα: Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στο λιμάνι

ΝΕΑ

Οικονομική… απόβαση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, με όχημα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Με τα χεράκια της βγάζει τα ματάκια της η Ε.Ε., η οποία επιμένοντας στην πλήρη απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, άνοιξε τις εμπορικές πύλες στους πανέτοιμους Κινέζους να κάνουν οικονομική απόβαση.
Χαρακτηριστική η εικόνα που σας αποκαλύπτουμε από το εμπορικό λιμάνι Yantai της Κίνας, που είναι ένα από αρκετά λιμάνια εξαγωγής αυτοκινήτων. Εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρήχθησαν στην κίνα, είναι έτοιμα για απόβαση στα λιμάνια της Ευρώπης…

Οι εξαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα προς την Ευρώπη έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, οι εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά περίπου 200% το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η τάση συνεχίστηκε και το 2022, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά επιπλέον 150%, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM).

Συγκεκριμένα, το 2022 οι εξαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις 500.000 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με τις 200.000 μονάδες του 2021. Αυτή η άνοδος αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη, η αύξηση της ζήτησης για καθαρότερα οχήματα και η ανταγωνιστική τιμολόγηση των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε υψηλούς δασμούς στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, με στόχο να προστατεύσει τη δική της αυτοκινητοβιομηχανία από τον ανταγωνισμό. Οι δασμοί αυτοί κυμαίνονται από 10% έως 25%, ανάλογα με το μοντέλο και την κατηγορία του οχήματος. Αυτή η κίνηση αναμένεται να επηρεάσει τις μελλοντικές εξαγωγές των κινεζικών αυτοκινήτων προς την Ευρώπη, εκτός και αν οι Κινέζοι απορροφήσουν την αύξηση αυτή, γιατί απλά μπορούν.

Παράλληλα ήδη προχωρούν σε μαζικές εξαγορές Ευρωπαϊκών μονάδων παραγωγής (όπως προσφάτως της Nissan στην Ισπανία) , ώστε να φτιάχνουν τα αυτοκίνητά του, σε Ευρωπαϊκό έδαφος και χωρίς δασμούς.

Έτσι απλά…