Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα – Μπαίνουν χιλιάδες “σαπάκια” στη χώρα

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα – Μπαίνουν χιλιάδες “σαπάκια” στη χώρα

ΑΓΟΡΑ

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα – Μπαίνουν χιλιάδες “σαπάκια” στη χώρα

ΑΓΟΡΑ

Για πρώτη φορά οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ ήταν διπλάσιες από τις αντίστοιχες των καινούριων οχημάτων λιανικής. Προβληματισμός σε αγορά και Κυβέρνηση…

Advertisement
Advertisement


Άνοδο-ρεκόρ 88,6%
σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το Νοέμβριο εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που καταγράφουν οι παραδόσεις στα καινούρια οχήματα λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το Νοέμβριο διατέθηκαν 6.357 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έναντι 3.371 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2020 με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει άνοδο 88,6%.

Advertisement
Advertisement

Επίσης εξαιρετικά υψηλό ήταν και το ποσοστό πώλησης εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ταξί το οποίο ξεπέρασε το Νοέμβριο το 150% καθώς πουλήθηκαν 223 οχήματα έναντι 89 ταξί τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προβληματίζει την Κυβέρνηση, αφού τα περισσότερα εισαγόμενα αυτοκίνητα (οχι όλα φυσικά) είναι αμφιβόλου ποιότητας και με παραποιημένα χαρακτηριστικά (χιλιόμετρα στο κοντέρ, βιβλίο συντήρησης κλπ). Με λίγα λόγια στην Ελλάδα μπαίνουν πολλά ρυπογόνα και επικίνδυνα για την ασφάλεια (κακή συντήρηση) οχήματα τα οποία «πετάει» η υπόλοιπη Ευρώπη, οι αγορές της οποίας επίσης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των παραδόσεων.

Advertisement

Όμως το γνώριμο «εγχώριο» χαρακτηριστικό της ανυπομονησίας, ακόμα και για προϊόντα αξίας ακόμα και 15.000€, δημιουργεί το παραπάνω φαινόμενο, ενώ και οι ίδιοι οι… ανυπόμονοι αγοραστές διαπιστώνουν μετά από 8 με 12 μήνες στο συνεργείο ότι πήραν ένα κακό αυτοκίνητο, πέφτοντας θύματα επιτήδιων εμπόρων που Ελλάδα ακόμα έχει μπόλικους απο δαύτους …

Γι’ αυτό -όπως πάντα λέμε- προσοχή από ποιους αγοράζουμε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και ποιο επιλέγουμε…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαθαίνοντας να περιμένουμε το νέο μας αυτοκίνητο

Σε ότι αγορά τις πωλήσεις των μεταχειρισμένων, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όπως και στα καινούρια βρέθηκε η Toyota με 716 μονάδες καταλαμβάνοντας το 11,6% του συνόλου της αγοράς.

Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η Hyundai με 632 αυτοκίνητα καταλαμβάνοντας το 9,9%.

Advertisement

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Renault με 619 μονάδες και 9,7%.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Nissan με 518 (8,1%), η Ford με 509 (8%), η Opel με 448 (7%), η VW με 357 (5,6%), η Peugeot με 344 (5,4%), η Fiat με 321 (5%) και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Citroen με 239 αυτοκίνητα (3,8%).

Όσον αφορά στα καύσιμα των πωλημένων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποδεικνύεται ότι εξελίσσεται σε μονομαχία για δύο καθώς οι κινητήρες βενζίνης και diesel βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ειδικότερα το Νοέμβριο πουλήθηκαν 2.899 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες βενζίνης (45,6%) και 2.441 ΙΧ με κινητήρες diesel (38,4%). Ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων με 225 οχήματα ενώ επίσης διατέθηκαν 110 αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνη-υγραέριο, 67 ηλεκτρικά, 48 υβριδικά diesel και 26 με φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος σχετικά με την αύξηση των πωλήσεων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τόνισε στο Newsauto.gr ότι: «Για ακόμη μία αφορά αποδεικνύεται και έμπρακτα η ανάγκη των καταναλωτών για φθηνότερα και νεότερα αυτοκίνητα καθώς ο στόλος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων είναι γηρασμένος και πολύ κοστοβόρος τις επισκευές του. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είτε είναι εγχώρια είτε εισαγόμενα, αποτελούν μια τίμια λύση για τους καταναλωτές που δεν μπορούν να αγοράσουν καινούριο όχημα αλλά δεν μπορούν να επισκευάζουν συνεχώς και το παλαιό τους αυτοκίνητο. Ωστόσο και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καταγράφεται μεγάλη έλλειψη εξαιτίας της μη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων από τις εταιρείες leasing και ενοικιάσεων με αποτέλεσμα οι τιμές διάθεσης τόσο στην χονδρική όσο και στην λιανική να καταγράφουν μεγάλη άνοδο. Ευελπιστώ σύντομα το ελληνικό κράτος να πάψει να υπερφορολογεί τα αυτοκίνητα και να μειώσει τους φόρους ώστε όλοι οι Έλληνες να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποιο νεότερο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μειωθούν οι μέσες εκπομπές CO2 αλλά και η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στη χώρα μας»

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις 60.100 μονάδες έναντι 95.000 μονάδων που σημείωσαν τα καινούρια αυτοκίνητα ωστόσο έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις λιανικής καινούριων οχημάτων

Τέλος στα πολυτελή εισαγόμενα μεταχειρισμένα supercars φαίνεται ότι το Νοέμβριο ότι έχουν πουληθεί 23 Porsche, 3 Lamborghini, 2 Ferrari, 3 Maserati και 2 Bentley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε απόσταση «αναπνοής» καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: «Μπλόκο» στο γύρισμα των χιλιομέτρων!
Εισαγόμενα μεταχειρισμένα: Αγοράζουν ΙΧ αλλά είναι… φορτηγάκια!