Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ανανέωση για το Ducati Multistrada 1260 Enduro

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Ducati Multistrada 1260 Enduro

NEWSMOTO

Ανανέωση για το Ducati Multistrada 1260 Enduro

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της κορυφαίας adventure μοτοσυκλέτας της, με βελτιώσεις σε πολλούς τομείς αλλά και την αλλαγή του μοτέρ με το νέο μηχανικό δικύλινδρο σύνολο των 158 ίππων. Η ανανέωση για την ιταλική μοτοσυκλέτα έρχεται σχετικά γρήγορα αφού η Ducati Multistrada Enduro παρουσιάστηκε ως 1200 πριν από δύο περίπου χρόνια. Η ραγδαία εξέλιξη ειδικά στους τομείς των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και της συνδεσιμότητας, δεν μπορεί να περιμένει.

Advertisement
Advertisement

ducati-multistrada-1260-enduro-640-2

Πλέον, την κίνηση του Ducati Multistrada 1260 Enduro, έχει αναλάβει ο μεγάλος δικύλινδρος Testastretta κινητήρας με χωρητικότητα 1.262 κ.εκ. που φέρει και σύστημα μεταβλητού χρονισμού για τις βαλβίδες τους και τον είδαμε για πρώτη φορά πέρσι, στη στάνταρ έκδοση του Multistrada. Το μοτέρ είναι μεγαλύτερο κατά 64 κ.εκ. σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά και η απόδοσή του ανέρχεται στους 158,3 ίππους και τα 13 σχεδόν κιλά ροπής στις 9.500 και 7.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

ducati-multistrada-1260-enduro-640

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί στην έκδοση Enduro είναι ακτινωτοί 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίαω αντίστοιχα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ημι-ενεργητική ανάρτηση που προέρχεται από την Sachs, φέρει νέο λογισμικό.

Αναθεωρημένη παρουσιάζεται και η θέση οδήγησης -σέλα και τιμόνι είναι χαμηλότερα σε σχέση με το 1200- για ευκολότερο έλεγχο αλλά και υψηλότερα επίπεδα άνεσης εντός και εκτός δρόμου.

Νέα είναι και η οθόνη πληροφοριών, έγχρωμη TFT με διαγώνιο 5,5 ίντσες με την μοτοσυκλέτα να φέρει στον εξοπλισμό της και το Ducati Multimedia System που επιτρέπει τη σύνδεση και τον έλεγχο πολλών λειτουργιών ενός smartphone. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή Ducati Link ο αναβάτης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες που προσφέρει η μοτοσυκλέτα ενώ μπορεί να μοιραστεί παράλληλα τις εμπειρίες του και με άλλους Ducatisti.

Advertisement

Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά συστήματα υπονβοήθησης του αναβάτη, βρίσκεται το cornering ABS, το πολλαπλών ρυθμίσεων Traction Control, το quick shifter για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη αλλά και οι διαφορετικές χαρτογραφίσεις του κινητήρα που συνδυάζονται με τη δυνατότητα ρυθμίσεων και της ημιενεργητικής ανάρτησης για την δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη.

Η νέα Ducati Multistrada 1260 Enduro θα είναι διαθέσιμη στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα ή στο χρώμα της άμμου.

Advertisement