Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτός είναι ο πιο γρήγορος… καναπές του κόσμου! (+video)

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aυτός είναι ο πιο γρήγορος… καναπές του κόσμου! (+video)

ΝΕΑ

Aυτός είναι ο πιο γρήγορος… καναπές του κόσμου! (+video)

ΝΕΑ

Aν νομίζετε ότι ο καναπές συνδυάζεται μόνο με άραγμα, σε μία πόλη της Ευρώπης είναι το απόλυτο εργαλείο αδρεναλίνης.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα που έχουμε όλοι για τον καναπέ είναι αυτή που συνδέεται με χαλαρές στιγμές στο σπίτι μακριά από εντάσεις. Άνετος, πρακτικός και εύκολα προσαρμοζόμενος ο καναπές είναι ένα μέρος για να καθίσεις, να κοιμηθείς ή ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Αυτό που σίγουρα δεν σκέφτεστε είναι να τον μετατρέψετε σε μεταφορικό μέσο. Και αυτό γίνεται στην πόλη Funchal, την πρωτεύουσα του νησιού Μαδέιρα, το οποίο ανήκει στην Πορτογαλία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πλέον μία τουριστική ατραξιόν, με καναπέδες οι οποίοι έχουν μετατραπεί καταλλήλως έτσι ώστε να κατεβαίνουν την τεράστια κατηφόρα από το ψηλότερο σημείο της πόλης έως το λιμάνι.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, όταν οι ξυλοκόποι της περιοχής είχαν βρει αυτόν τον τρόπο να μεταφέρουν πάνω σε καναπέδες την ξυλεία που έκοβαν. Το ονομάζουν “Carros de Cestos” και τώρα πλέον έχουν μετατραπεί σε τουριστικό must για όποιον επισκέπτεται το πανέμορφο νησί στον Ατλαντικό.

Όπως βλέπουμε στο video από έναν γνωστό ΥouTuber, ο καναπές κάνει την διαδρομή, έχοντας πάντα ως βοηθούς και οδηγούς δύο γεροδεμένους ντόπιους. Η ταχύτητα που μπορούν να φθάσουν είναι έως τα 30 χλμ/ώρα και βέβαια δεν υπάρχουν ζώνες ασφαλείας.

Advertisement

Οι οδηγοί που το συνοδεύουν γνωρίζουν πολύ καλά την διαδρομή, στην διάρκεια της οποίας υπάρχουν και ειδικοί “τσιλιαδόροι” στις διασταυρώσεις ώστε να σταματούν τα αυτοκίνητα, καθώς η διαδρομή είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Advertisement

Τα φρένα τα αναλαμβάνουν οι σόλες των παπουτσιών των ειδικευμένων οδηγών των καναπέδων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αλλάζουν “τακάκια” (συγνώμη, παπούτσια…) το λιγότερο μία φορά το μήνα.

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο καναπές πηγαίνει μόνο προς τα κάτω, και έτσι όσοι φθάσουν στην βάση της διαδρομής θα πρέπει είτε να ξανακάνουν την ανηφόρα με τα πόδια είτε να πάρουν ταξί να πάνε ξανά στην κορυφή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για την one-off Ferrari SP48 Unica
H G-Class των 800 ίππων της Βrabus γίνεται ακόμα πιο extreme
Φοιτητές στην Ιαπωνία έφτιαξαν το πιο extreme Suzuki Jimny (+video)