Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, για να βοηθήσει εταιρείες που κατασκευάζουν και τοποθετούν σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σκοπός της παραπάνω κίνησης εκ μέρους της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας, που ταλανίζεται από εσωκομματικά προβλήματα, λόγω του αναμενόμενου Brexit, είναι η ενθάρρυνση των καταναλωτών και υποψηφίων αγοραστών να στραφούν στην απόκτηση οχημάτων με υβριδική τεχνολογία και όχι με τον παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Βάση του προγράμματος «Road to Zero» που ανακοίνωσε πρόσφατα το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, οι δημόσιοι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να διαθέτουν σε κάθε κολώνα φωτισμού, σημεία φόρτισης, ενώ αναμένεται να εισαχθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα εισάγει ένα πρωτοποριακό σύστημα φόρτισης με ασύρματη τεχνολογία Wi-Fi.

p-1-in-london-these-streetlights-are-now-electric-car-charging-stations-chariatis-530

Οι προτάσεις αποτελούν μέρος της ώθησης της κυβέρνησης να τερματίσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και φορτηγών που τροφοδοτούνται με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες μέχρι το 2040. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Chris Grayling «Ο στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο το καθαρότερο περιβάλλον, αλλά και μία ευκαιρία να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι μιας αγοράς που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 7,6 τρισ. λίρες μέχρι το 2050».

Advertisement

Britain Shell Electric

Η έλλειψη αρκετών σημείων φόρτισης, θεωρείται ένα από τα κύρια εμπόδια στην άύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία δεν είναι σε θέση να προσφέρουν την αντίστοιχη αυτονομία με τα συμβατικά οχήματα. Επίσης, οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν αρκετά και το υπουργείο Οικονομικών της Μ. Βρετανίας ανησυχεί αρκετά για τις επιπτώσεις που θα έχει στη δημόσια υγεία η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Advertisement