Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Maserati MC20

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα Maserati MC20

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Maserati MC20

ΝΕΑ

Η ευχάριστη έκπληξη της Maserati ακούει στο όνομα MC20 και είναι ένα εντελώς νέο καθαρόαιμο supercar που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάϊο.

Advertisement
Advertisement

Από καιρό γνωρίζαμε πως η Maserati προετοιμάζει την ανανέωση της γκάμα της όμως σίγουρα η είδηση της MC20 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ξεπερνά τις προσδοκίες. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο κεντρομήχανο supercar το οποίο θα βάλει την εταιρία και πάλι στο club των δυνατών παιχτών της κατηγορίας των υπερυψηλών επιδόσεων.

Μετά τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της MC20 το περιοδικό CAR δια χειρός Andrei Avarvari μας δίνει την πιο πιθανή εκδοχή της τελικής εικόνας του νέου supercar της Maserati. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εξαιρετικά τολμηρό και φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο βάζει την Maserati σε απευθείας αντιπαράθεση με τις Ferrari, McLaren, Porsche και Aston Martin. Σημαντικό ρόλο στο να πάρει το πράσινο φως, και μάλιστα αρκετά ξαφνικά, ένα τέτοιο σχέδιο αποτέλεσε σαφώς η ένωση της FCA με την PSA δημιουργώντας πλέον μια πολύ ισχυρή βάση στην οποία είναι δυνατό να στηριχθούν φιλόδοξα πλάνα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής η MC20 θα βασίζεται σε ένα ανθακονημάτινο μονοκόκ, αντίστοιχο με αυτό της Alfa Romeo 4C η οποία θυμίζουμε πως φτιαχνόταν από την Maserati. Η MC20 θα συναρμολογείται πιθανότατα στην ίδια γραμμή παραγωγής αλλά θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα καθώς η MC20 θα είναι συνολικά μεγαλύτερη, πιο φαρδιά και θα διαθέτει μεγαλύτερο κινητήρα.

Σχετικά με τον τελευταίο είχε δημιουργηθεί μια έντονη φημολογία που ήθελε την MC20 να χρησιμοποιεί τον κινητήρα των Giulia και Stelvio QV. Ωστόσο τελικά αυτό δεν φαίνεται να επαληθεύεται καθώς οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για έναν νέο V6 με μεγαλύτερη χωρητικότητα που έχει εξελιχθεί για τις νέες Alfa Romeo GTV και 8C. Η νέα κινητήρια μονάδα θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της Getrag που θα μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Από εκεί και πέρα πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως η Maserati έχει ξεκινήσει ήδη και την εξέλιξη μιας υβριδικής έκδοσης με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ που πιθανά θα ξεπερνά τους 700 ίππους η οποία θα έχει ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και θα είναι τετρακίνητη. Η συγκεκριμένη έκδοση ίσως έχει την ονομασία Trofeo και αποτελέσει τη βάση και για την αγωνιστική εκδοχή της MC20.