Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW X4!

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα BMW X4!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW X4!

ΝΕΑ

Αυτό ήταν απροσδόκητο. Ένα ρυμουλκούμενο που μεταφέρει πολλαπλές εκδόσεις της ολοκαίνουργιας BMW X4 έχει αλιευθεί κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας. Ευτυχώς, τα πρωτότυπα παραγωγής πριν από την παραγωγή εμφάνισαν το πλήρες τους σώμα, χωρίς καμουφλάζ. Οι ουσιαστικές αλλαγές εμφανείς συγκριτικά με τη σημερινή Χ4.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η γραμμή οροφής είναι πλέον πιο κεκλιμένη προς τα πίσω, δίνοντας στο X4 ένα πιο επιθετικό στυλ αμαξώματος που τελειώνει με ένα ζεύγος φανών που ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα κοινό με αυτά του υπάρχοντος μοντέλου. Η BMW φαίνεται να βιάζεται με τη δεύτερη γενιά, δεδομένου ότι η έκδοση που είναι διαθέσιμη σήμερα είναι περίπου τρία έτη και μοιάζει να παραλείπει τη συνήθη ανανέωση στο μέσο κύκλο, θα περάσει απευθείας στην επόμενη γενιά. Επειδή το νέο X3 είναι ήδη στις βιτρίνες, η BMW θέλει το κομψότερο X4 να είναι ενημερωμένο από τη βάση.

Bmw-x4-spied-completely-uncovered-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Με την εμφάνιση της, η BMW θα πουλήσει τις M40i και M40d από την πρώτη μέρα. Το μοντέλο βενζίνης θα φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων δανεισμένο από το X3 M40i όπου αντλεί δύναμη 355 ίππων και ροπή 500 Nm σε συνδυασμό με τετρακίνηση xDrive και 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Όσο για το M40d, η ταυτότητα του κινητήρα δεν είναι γνωστή, αλλά μερικοί λένε ότι θα πάρει το νέο σύνολο quad-turbo 3,0 λίτρων, από την 750d. Το αποτέλεσμα θα είναι 394 ίπποι και 760 Nm.

Bmw-x4-spied-completely-uncovered-tsiro-640-1

Η καμπίνα θα μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό αυτούσια από τη νέα X3. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η BMW δεν είχε καν τον κόπο να καμουφλάρει αυτά τα πρωτότυπα, οι πιθανότητες είναι ότι μια επίσημη αποκάλυψη είναι ακριβώς προ των πυλών. Ένα βέλτιστο σενάριο θα έπρεπε να είναι το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, εκτός αν η Mercedes GLC Coupe ο άμεσος αντίπαλος, παρουσιαστεί το Δεκέμβριο στο Λος Άντζελες. Δεν θα μπορούσε επίσης να λείψει από την οικογένεια η X4 M.