Αυτή είναι η νέα BMW X2! | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW X2!

Η ολοκαίνουργια και πολυαναμενόμενη X2 της BMW αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα. Διαθέτει μια πιο σπορτίφ σχεδίαση από την X1 και έρχεται με εκδόσεις που έχουν κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Μόλις πριν λίγο αποκαλύφθηκαν επίσημα οι φωτογραφίες της νέας Χ2, του νέου Coupe Crossover της BMW που αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Με πλούσια γκάμα κινητήρων που θα καλύπτει ένα φάσμα από 116 έως 192 ίππους, η Χ2 αποτελεί ότι πιο «φρέσκο» έχει να επιδείξει αισθητικά η BMW. Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος 4,36 μέτρων η νέα X2 είναι πιο κοντή σε σχέση με την X1 των 4.439 χιλιοστών.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα της BMW X1, προβάλλοντας τον hi-tech χαρακτήρα του μοντέλου. Οι χώροι αναμένονται σε πολύ καλά επίπεδα για έως και 5 επιβάτες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 470 λίτρων (-35 λίτρα σε σχέση με αυτό της BMW X1).

X2 new 640

Στη βάση των επιλογών βενζίνης θα υπάρχουν οι εκδόσεις sDrive18i, οι οποίες θα χρησιμοποιούν τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,5 λίτρων με ισχύ 136 ίππους, ενώ στις diesel επιλογές θα υπάρχει επίσης σύνολο 1,5 λίτρων  (sDrive16d) με 116 ίππους.

BMW X2 boi 640c

Η γκάμα των κινητήρων συμπληρώνεται με δίλιτρους diesel και βενζίνης, με απόδοση 150, 190 και 192 ίππους (20i) αντίστοιχα. Σε ότι αφορά στη μετάδοση της κίνησης διαθέσιμα θα είναι τόσο μηχανικά όσο και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

BMW X2 boi 640a

Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που θα εφοδιάζει τις εκδόσεις με τον κωδικό xDrive είναι μέρος του έξτρα εξοπλισμού και αφορά συγκεκριμένες εκδόσεις απόδοσης. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για την plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου που έχει ήδη προγραμματιστεί.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο επίσημο λανσάρισμά της, η νέα BMW X2 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Μάρτιο του 2018.

Log In or Create an account