Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η λιμουζίνα-φρούριο που γλίτωσε τον Πούτιν

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η λιμουζίνα-φρούριο που γλίτωσε τον Πούτιν

ΝΕΑ

Αυτή είναι η λιμουζίνα-φρούριο που γλίτωσε τον Πούτιν

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε απόπειρα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος σώθηκε από τη λιμουζίνα του που είχε φροντίσει να την μετατρέψει σε ένα πραγματικό φρούριο.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Βλάντιμιρ Πούτιν βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.  Η λιμουζίνα του χτυπήθηκε στην εμπρός αριστερή ρόδα και στη συνέχεια βγήκε καπνός, όμως, δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και ο Ρώσος πρόεδρος δεν τραυματίστηκε. Οι Αρχές προχώρησαν σε σειρά συλλήψεων ενώ απομακρύνθηκαν μέλη της προσωπικής φρουράς του Πούτιν λόγω του ότι έγιναν γνωστές οι κινήσεις του 69χρονου προέδρου.

Η λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν, η Senat κατασκευάζεται από την Aurus που είναι μία από τις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ρωσίας και ιδρύθηκε από μία ομάδα επενδυτών σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας. Ο κύριος λόγος της ύπαρξης της ήταν να εξελίξει ένα αυτοκίνητο για τον πρόεδρο Πούτιν και τους συνεργάτες του. Σε δεύτερο στάδιο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να πωληθεί σε πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες και ολιγάρχες.

Η σχεδίασή της δανείζεται πολλά στοιχεία από την Rolls Royce, και έχει έναν κινητήρα 4,4 λίτρων twin turbo V8 ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. Εφοδιάζεται και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να είναι γύρω στους 600 ίππους. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6,0 δευτερόλεπτα και η τελική της φθάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για την προεδρική λιμουζίνα. Σε αυτήν τον πρώτο λόγο έχει η ασφάλεια που παρέχει στον Πούτιν αλλά και σε όσους τον περιβάλλουν.

Για να έχουμε μια εικόνα, σε έναν dealer με την ονομασία Aurus Avilon υπάρχει σε πλήρη παράθεση η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας που μπορεί να έχει το αυτοκίνητο. Τα οποία είναι τουλάχιστον 14, σε μία ειδική έκδοση η οποία ονομάζεται Aurus Senat BP5 Special Edition.

Advertisement

Mεταξύ αυτών υπάρχει μία έξοδος κινδύνου μέσω του πίσω παραθύρου σε περίπτωση που κλειδώσουν όλες οι πόρτες. Οι τροχοί έχουν μία εσωτερική επένδυση που επιτρέπει στο όχημα να κινείται ακόμα και χωρίς αέρα στα λάστιχα.

Advertisement

Τα τζάμια είναι φυσικά αλεξίσφαιρα και το ίδιο συμβαίνει με το αμάξωμα, σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές BR5 που αντέχει εύκολα πυρά από Καλάσνικοφ.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην διατήρηση των επικοινωνιών σε περίπτωση κάποιας επίθεσης, διαθέτοντας σύστημα ενδοεπικοινωνίας αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας των ατόμων που κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο με εκείνα που βρίσκονται έξω.

Υπάρχει επίσης θωρακισμένη δεξαμενή καυσίμου ενώ το πάτωμα και η οροφή είναι ενισχυμένες για προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς. Για αποφυγή δηλητηρίασης από τοξικά αέρια, υπάρχει σύστημα που εξασφαλίζει παροχή καθαρού αέρα μέσα στην καμπίνα.

Advertisement

Τέλος, το Aurus Senat διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα πυρόσβεσης που μπορεί να κατασβήσει κάθε φωτιά στην περιοχή του κινητήρα ή κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου.

Αυτά είναι τα βασικά μέτρα ασφαλείας για την προεδρική λιμουζίνα.  Στην περίπτωση βέβαια των αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο πρόεδρος Πούτιν υπάρχουν σίγουρα και πολλά ακόμα συστήματα τα οποία δεν είναι ευρύτερα γνωστά και προφανώς δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ποιος πόλεμος; – Ετοιμάζεται το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν
Στην παραγωγή η λιμουζίνα του Πούτιν