Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο!

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο!

ΑΓΟΡΑ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο!

ΑΓΟΡΑ

Μήνας ανατροπών μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ο Σεπτέμβριος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

… καθώς συνεχίστηκε το ανοδικό σερί και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό ενώ επίσης η λίστα των εισαγωγικών εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη καθώς περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο σημείωσαν άνοδο περίπου 30% καθώς ανήλθαν σε 8.500 μονάδες έναντι 5.900 αυτοκινήτων που είχαν διατεθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου αποτέλεσε η σειρά κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών και στην πρώτη θέση βρέθηκε η Peugeot και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Toyota ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Renault η οποία αποτέλεσε και την μεγάλη έκπληξη για τον 9ο μήνα.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Hyundai, η Suzuki, η Ford, η Volkswagen, η Citroen, η Fiat και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Opel.

H άνοδος και η πτώση στις πωλήσεις των εισαγωγικών εταιρειών εξαρτάται αποκλειστικά από το ρυθμό στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων που καθορίζει το κάθε εργοστάσιο. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που εναλλάσσονται συνεχώς οι εισαγωγικές στον πίνακα των εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Advertisement

Σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις πέρασαν σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από την αρχή του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο 9μηνο ανήλθαν σε 83.000 μονάδες  έναντι 82.700 μονάδων που ανήλθαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως οι επόμενοι τρεις μήνες κρίνονται καθοριστικοί για την τελική πορεία της αγοράς ώστε το έτος να κλείσει με θετικό πρόσημο και διατηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει.

Advertisement

Από την άλλη μεριά βέβαια οι χιλιάδες παραγγελίες που εκκρεμούν εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις από τα εργοστάσια έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους επιχειρηματίες του κλάδου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ελλάδα στο Top-10 της Ευρώπης με χαμηλές εκπομπές CO2!
«Καυτός» ο Αύγουστος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου!
Ρεκόρ 20ετίας για τις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ!