Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα δέκα πιο ερωτικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα δέκα πιο ερωτικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα δέκα πιο ερωτικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική αλλά εδώ έχουμε μια δεκάδα που διαχρονικά προκαλεί κάποια συναισθήματα που παραπέμπουν σε έρωτα, έστω και ως υπονοούμενο.

Advertisement
Advertisement

Κάποια αυτοκίνητα τα βλέπεις και σκέφτεσαι τα νιάτα σου, ενώ υπάρχουν και εκείνα που παραπέμπουν σε αγώνες ή σε κινηματογραφικές ταινίες.

Στη λίστα που ακολουθεί, έχουμε σε αλφαβητική σειρά εκείνα που άμεσα ή εμμέσως, δίνουν το κατάλληλo ερέθισμα στο μυαλό για να «ταξιδέψει» λίγο πιο ερωτικά- μέρα που είναι σήμερα. Από καμπύλες στο αμάξωμα και ιδιαιτερότητες σχεδιαστικές, μέχρι στίχους τραγουδιών που έρχονται αβίαστα στο μυαλό «άμα τη εμφανίσει».

Alfa Romeo Spider

Advertisement
Advertisement

Εκτός από sexy, είναι και ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για την Alfa Romeo, καθώς έχει συμβάλλει καθοριστικά στη συνολική εικόνα της μάρκας, ενώ αξέχαστη είναι η εμφάνισή της στην ταινία «Ο Πρωτάρης» με τον Dustin Hoffman, Αυτό που αξίζει να θυμάται κανείς, είναι πως η Duetto του 1966, ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Battista ‘Pinin’ Farina πριν από το θάνατό του. Χάρη στο όραμα του σχεδιαστή του το πίσω μέρος της αυτοκινήτου προσδιορίζει τον όρο sexy στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Autobianchi A112

Advertisement

Το κομψότερο των μικρών αυτοκινήτων της εποχής του, δεν θα μπορούσε να μην είναι Ιταλικό. Πέραν των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του και της απόδοσης της κορυφαίας Abarth έκδοσης με τους 70 ίππους από τα 1.050 κ.εκ. του κινητήρα που έκαναν το Autobianchi «αντικείμενο του πόθου» για τους νέους και όχι μόνο της εποχής, ήρθε και η μουσική να το βάλει στο χάρτη με τα «ερωτικά» αυτοκίνητα. Το τραγουδισμένο Autobianchi λοιπόν, από τον Κώστα Τουρνά που περιγράφει τα «σκούρα» κάποιας περίπτυξης μέσα στη μικρή για τέτοια χρήση καμπίνα, έχει κάνει μια ολόκληρη γενιά να σκέφτεται τις εναλλακτικές χρήσεις επιλογέα ταχυτήτων και χειρόφρενου.

Advertisement

BMW Z8

Οι petrolheads, δεν χρειάστηκαν τον James Bond και την εμφάνιση της Ζ8 στο «The world is not enough» του 1999, για να λατρέψουμε το σχήμα και το ύφος του αυτοκινήτου με τους 400 ίππους από τον 5λιτρο V8 . Αν και μάλλον έπαιξε κάποιο ρόλο το ότι στη συγκεκριμένη ταινία μπήκαν στη λίστα με τα Bond Girls τόσο η Sophie Marceau, όσο και η Denise Richards, η Ζ8 είχε το παρουσιαστικό που συγκέντρωνε τα στοιχεία που παραδοσιακά παρέπεμπαν σε αυτοκίνητο για ξελόγιασμα. Roadster με μακρύ καπό και τις θέσεις των δύο πρακτικά πάνω από τον πίσω άξονα, η BMW Z8 είναι γεννημένη για πρωταγωνίστρια σε (υγρά) όνειρα.

Advertisement

Cord 812 Supercharged

Εδώ είναι ξεκάθαρα οι καμπύλες του αυτοκινήτου που σε φέρνουν σε πραγματικά δύσκολη θέση, είτε είσαι μέσα και το οδηγείς, είτε το κοιτάς απ’ έξω και περιμετρικά. Το ρέον μέρος του Cord 810/812 ήταν τόσο κομψό όσο και καινοτόμο. Εδώ βρίσκουμε τους πρώτους αναδιπλούμενους προβολείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα πολύ καλό λόγο για να βλέπει κανείς το Cord της δεκαετίας του 1930, με «άλλο μάτι». Για όλα τα παραπάνω, μας φαίνεται και απόλυτα δικαιολογημένο το ότι ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο των stars του Hollywood εκείνης της ευλογημένης –κινηματογραφικά- περιόδου.

Ferrari 288 GTO

Το απόλυτο macho από τη Ferrari που προσδιόριζε τα hypercars σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός μπορούσε να ακολουθήσει μόνο μέχρι τα supercars. Η 288 GTO ήταν το Homologation Special της Ferrari για τη συμμετοχή της στο Group B που είδε για πρώτη φορά το «φως» το 1984. Με τον turbo V8 των 2,9 λίτρων τοποθετημένο πίσω από τα καθίσματα και τους 400 ίππους της να καταλήγουν στους πίσω τροχούς, η 288 GTO ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έφτανε μέχρι τα 300 χλμ./ώρα.

Lamborghini Miura

Όταν «συστήνεις» τη Miura σε κάποιον που τώρα μαθαίνει την ιστορία της αυτοκίνησης, δυσκολεύεσαι να τον πείσεις πως αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο 1966. Το πρώτο supercar του πλανήτη, είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας και όλα αρχίζουν να αποκτούν νόημα αν αναλογιστούμε πως είναι προϊόν εντατικής δουλειάς τριών 20άρηδων. Τόσο ο σχεδιαστής Marcello Gandini, όσο και ο Giampaolo Dallara που ασχολήθηκε με το πλαίσιο και την ανάρτηση αλλά και ο γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία οδηγός εξέλιξης Bob Wallace, ήταν όλοι τους πολύ νέοι και ωραίοι- οπότε, νομοτελειακά, προέκυψε ένα αποτέλεσμα που εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικών του, είναι και αφόρητα sexy.

Matra Bagheera

Ελαφρύ χάρη στο fiberglass του αμαξώματος, ικανό λόγω της διάταξης της ανάρτησης και της τοποθέτησης του κινητήρα πίσω αλλά και γεμάτο «υπονοούμενα» από την ύπαρξη των τριών θέσεων δίπλα- δίπλα. Το Bagheera, όπως και το Murena που ακολούθησε, είναι ο ορισμός του «ερχόμαστε πιο κοντά» με τους/ τις συνοδηγούς μας και το «τρίψιμο» είναι αναπόφευκτο. Βλέπετε εκτός του καθίσματος του οδηγού που έχει κανονικές διαστάσεις για τα δεδομένα της εποχής (μιλάμε για τα ‘70s), τα άλλα δύο είναι σχετικά στενά και «επιβάλλουν» την επαφή. Ωραίες εποχές, συμμετοχικές από πολλές απόψεις.

Mercedes-Benz 450SL

Η ταινία American Gigolo έκανε πάταγο για μια σειρά από λόγους. Δεν ήταν μόνο ο –ομολογουμένως, κούκλος- Richard Geere στα ντουζένια του (ήταν 31 ετών τότε) και το «γαργαλιστικό» θέμα που το 1980 που η ταινία βγήκε στις αίθουσες και θεωρήθηκε προκλητική. Ήταν και η Mercedάρα που έγραψε στο συλλογικό υποσυνείδητο ως σύμβολο. Εξίσου προκλητική με το θέμα της ταινίας, με την αυτάρεσκη σχεδιαστική της επάρκεια, η 450SL ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα της εικόνας ενός πετυχημένου τριαντάρη, που είχε εξίσου ωραίο σπίτι και ντυνόταν στην καθημερινότητά του σαν να έκανε ντεφιλέ.

Porsche 928

H Porsche είχε αυτό το χαρακτηριστικό σε όλα της τα μοντέλα και ιδιαίτερα στην 911 αλλά η σύνδεση της 928 με την ταινία Risky Business όπου συναγωνίζεται σε sex appeal την απίθανη Rebecca De Mornay (η οποία το 1983 ήταν 24 χρονών) μας φέρνει σε θέση να τη σκεφτόμαστε με ανάλογη διάθεση πάντα. Η νέα σχεδιαστική πρόταση της Porsche με τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω, συνδυάστηκε με μεγάλες επιφάνειες, κυρτά τζάμια και αναδιπλούμενους προβολείς που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Rolls Royce Phantom

Ιδανικά με τα Star lights στην επένδυση της οροφής που την διαμορφώνουν ως έναστρο ουρανό και απαραίτητα με σωφέρ, το πίσω κάθισμα της Rolls Royce Phantom, είναι ικανό να «ταξιδέψει» σε μέρη μαγικά τους επιβάτες του. Η απόλυτη ποιότητα, σε συνδυασμό με τη γαλήνη της καμπίνας και τα ποιοτικά υλικά παντού, δημιουργούν ένα περιβάλλον που προμοτάρει τον έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις. Με ένα ποτήρια σαμπάνια στο χέρι ή με ένα κομμάτι σοκολάτα από το περίπτερο, η απόλαυση αποκτά νέες διαστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2022 World Car: Η προσωπικότητα της χρονιάς – Οι 5 Finalist
Γιατί η Bosch επενδύει στην εκπαίδευση των εργαζομένων της;
H Continental προτείνει λιγότερους ημιαγωγούς