Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ABT Audi RS6 Avant με 725 ίππους (vid)

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ABT Audi RS6 Avant με 725 ίππους (vid)

ΝΕΑ

ABT Audi RS6 Avant με 725 ίππους (vid)

ΝΕΑ

Η τρέχουσα γενιά Audi RS6 Avant εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν η ABT Sportsline έχει βάλει το χέρι της και έχει κάνει θαύματα για μια ακόμη φορά, ωστόσο, όπως και να έχει ο κοινός παρονομαστής παραμένει ένα γερμανικό οικογενειακό όχημα με μεγάλο χώρο αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Jon Olsson είχε κάποτε ένα Audi RS6 DTM, αλλά, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, είχε ένα μάλλον άδοξο τέλος, αφού είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια. Αγαπώντας τον γρήγορο μεταφορέα από το Ingolstadt, ο Αλπικός σκιέρ αποφάσισε να πάρει ένα νέο και να το ονομάσει “Φοίνιξ” μετά το πουλί στην ελληνική μυθολογία. Το πολύπλευρο Avant έλαβε την aftermarket θεραπεία από την ABT, τους ίδιους ταλαντούχους ανθρώπους πίσω από την πρόσφατη κυκλοφορία του Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition.

Όπως και με την προαναφερθείσα ειδική έκδοση, το παιδί του Olsson βασίζεται στο ABT RS6 +, αλλά ο κινητήρας V8 των 4.0 λίτρων biturbo παράγει τώρα 725 ίππους και 920 Nm . Αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από τους αντίστοιχους του “κανονικού” RS6 Avant Performance (597 ίπποι και 700 Nm).

Advertisement
Advertisement

Audi-rs6-avant-project-phoenix-tsiro-640

Εκτός από τις μικροαλλαγές του κινητήρα V8, η ABT ευθύνεται επίσης για το επιθετικό κιτ αμαξώματος, ενώ παράλληλα επιστράτευσε ένα εξαιρετικά δυναμικό σύστημα εξάτμισης που ακούγεται εκπληκτικά. Στη συνέχεια, υπάρχει το ασπρόμαυρο «θέμα» με τον κόκκινο διαχωριστικό στη μέση, το οποίο χαρακτηρίζει τελικά το αρκετά «τροποποιημένο» Audi.

Για λόγους πέρα ​​από την κατανόησή μας, τα ελαστικά Continental έχουν λευκό αυτοκόλλητο Michelin. Ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το RS6 DTM είχε ελαστικά Michelin (με κόκκινα γράμματα), αλλά και πάλι, γιατί να μην αποκτήσουμε τα πραγματικά ελαστικά Michelin;

Advertisement