Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki Swift

35 χρόνια Suzuki Swift

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

35 χρόνια Suzuki Swift

Suzuki Swift

35 χρόνια Suzuki Swift

Suzuki Swift

Το νέο Suzuki Swift αποτελεί ισχυρό παίκτη στο B-Segment αλλά σε αντίθεση με πολλούς αντιπάλους του, εκτός από τα σύγχρονα γνωρίσματα όπως τη μοντέρνα εμφάνιση και την πλούσια τεχνολογία που ενσωματώνει, έχει και όνομα… βαρύ σαν ιστορία!

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει ήδη τρεισήμισι δεκαετίες απ’ όταν συστήθηκε στον κόσμο της αυτοκίνησης, το ήδη μακρινό πια 1983. H πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, στην Ιαπωνία, με τη συνέχεια να αφορά πολλά διαφορετικά ονόματα στις διάφοες αγορές ανά τον κόσμο – από Geo Metro έως Margalla.

Αρχικά ξεκίνησε ως supermini ή supercompac και στη συνέχεια, η επιτυχία του, το εξέλιξε σε hatchback, σε sedan και cabriolet. Ειδικά στη χώρα μας, το Swift αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, καθώς αποτελούσε μία αρκετά σπορ και αξιόπιστη value for money επιλογή.

Η μεγάλη αλλαγή σελίδας ήρθε το 2004 όταν και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του κλασικού πλέον μοντέλου. Αυτή σηματοδοτούσε σημαντική εξέλιξη τόσο για τη μάρκα όσο και για το Swift που έγινε πιο κομψό και παράλληλα και πιο σπορ.

Advertisement
Advertisement

Suzuki-Swift-2005-a640

Κέρδισε άμεσα τους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και το κοινό, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη διάκριση του «Πιο Διασκεδαστικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» στην Ιαπωνία.

Η τρίτη γενιά του πάτησε στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2010 και οι υψηλές πωλήσεις τη διατήρησαν για μία επταετία, παρότι τώρα πια οι κύκλοι ζωής κάθε γενιάς ενός μοντέλου μπορεί να είναι αρκετά μικρότεροι.

To Swift του 2010

To Swift του 2010

Advertisement

Τον περασμένο Μάρτιο ήρθε η ώρα αποκάλυψης της τελευταίας γενιάς, Αυτή τη φορά με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται στην 87η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πλέον το Suzuki Swift είναι πιο πλούσιο, πιο άρτιο, πιο εξοπλισμένο από ποτέ.

Με δυναμικούς και παράλληλα οικονομικούς κινητήρες και μία ακόμα σειρά από ατού που μπορείτε να διαβάσετε στα σχετικά άρθρα του NewsAuto.

Advertisement

suzuki-swift-2017-s640