Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Leaf φορτίζει το σπίτι!

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Leaf φορτίζει το σπίτι!

ΝΕΑ

Το Leaf φορτίζει το σπίτι!

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να φορτίσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την οικιακή παροχή ρεύματος. Η Nissan αλλάζει τα δεδομένα, παρουσιάζοντας σύστημα παροχής ρεύματος από το Leaf στο σπίτι μας! Σε συνεργασία με την εταιρεία Nichicon παρουσίασε το σύστημα παροχής ρεύματος σε οικία «Leaf to Home». Έτσι, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο κάτοχος του Leaf θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο – στις μπαταρίες ιόντων λιθίου του οχήματός του – ρεύμα.

Advertisement
Advertisement

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδέσει το Leaf με το σταθμό, ο οποίος έχει το μέγεθος εξωτερικής μονάδας κλιματισμού και μπορεί να εγκατασταθεί σε εξωτερικό χώρο. Στην οθόνη υγρών κρυστάλλων απεικονίζεται το πρόγραμμα φόρτισης της οικίας του από το Leaf. Πλήρως φορτισμένες, οι μπαταρίες του μοντέλου της Nissan αρκούν για να προμηθεύσουν με ηλεκτρικό ρεύμα μία οικία για περίπου δύο ημέρες.

Ο σταθμός μπορεί όμως να φορτίσει και το Leaf, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή. Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών απαιτείται διάστημα σχεδόν 4 ωρών. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Ιουνίου στις εκθέσεις της Nissan στην Ιαπωνία, ενώ η τιμή του ορίζεται σε περίπου 3.300 ευρώ μαζί με τους φόρους και το κόστος εγκατάστασης.[nggallery id=140]