Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχέδιο ενίσχυσης της Opel

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σχέδιο ενίσχυσης της Opel

ΝΕΑ

Σχέδιο ενίσχυσης της Opel

ΝΕΑ

Ενώ στην Ελλάδα έχουμε τις δικές μας ανησυχίες και προβλήματα, αυτά δεν λείπουν κι από άλλες χώρες. Ακόμα και τη Γερμανία όπου η Opel δραστηριοποιείται στη προσπάθεια να σώσει δουλειές. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Opel, η IG Metall και τα σχετικά συμβούλια εργαζομένων βρίσκονται σε ενεργές διαπραγματεύσεις προκειμένου να παραταθεί η απαγόρευση των υποχρεωτικών απολύσεων μέχρι το τέλος του 2016 και μία καθυστέρηση στην εφαρμογή της μισθολογικής συμφωνίας του  2012 (αύξηση ημερομισθίων) για τη Γερμανική βιομηχανία μετάλλου.

Advertisement
Advertisement

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν επίσης την ανεύρεση λύσης για να παραμείνει ανοιχτό και λειτουργικό του εργοστάσιο του Μπούχουμ, μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής του Zafira Tourer. Το εργοστάσιο αναμενόταν εν πολλοίς να κλείσει έως το 2015.

Η Διοίκηση και τα Συμβούλια των Εργαζομένων θα συζητήσουν όχι μόνο τη χρήση των εγκαταστάσεων των Ρούσελχαϊμ, Κάιζερσλαουτερν αλλά και το μέλλον εκείνων στο Μπόχουμ. Με δεδομένο το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον και την προβλεπόμενη μελλοντική ζήτηση, το σχέδιο που υπόκειται σε διαβούλευση, δεν περιλαμβάνει την παραγωγή κάποιου άλλου προϊόντος στο εργοστάσιο του Μπόχουμ μετά τη λήξη του κύκλου ζωής του τρέχοντος Zafira.

Η διοίκηση της Opel, η IG Metall και τα σχετικά Συμβούλια Εργαζομένων θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να φτάσουν σε μία ολοκληρωμένη συμφωνία. Στόχος είναι όχι μόνον η μείωση κόστους αλλά και ο περιορισμός της εξάρτησης από την εισαγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. Ενδέχεται μάλιστα να κατασκευάζονται οχήματα εκτός Opel στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Advertisement
Advertisement