Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διεύρυνση της συνεργασίας Pirelli-Lamborghini

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεύρυνση της συνεργασίας Pirelli-Lamborghini

ΝΕΑ

Διεύρυνση της συνεργασίας Pirelli-Lamborghini

ΝΕΑ

H Lamborghini εμπιστεύεται εδώ και χρόνια τη Pirelli για τα ελαστικά με τα οποία εφοδιάζει τα υπέρ-αυτοκίνητά της. Αυτό δεν αλλάζει – αντίθετα η συνεργασία των δύο πλευρών διευρύνεται. Η ιταλική κατασκευάστρια ελαστικών εταιρεία, δημιούργησε ελαστικά P Zero κομμένα και ραμμένα «στα μέτρα» της νέας Aventador LP 700-4 Roadster. Πρόκειται για ελαστικά με νέες διαστάσεις «+1», 255/30ZR20 μπροστά και 355/25ZR21 πίσω.

Advertisement
Advertisement

Αυτά προέκυψαν μετά από στενή συνεργασία των τεχνικών των δύο πλευρών, μέσω της οποίας προέκυψε μία καινοτόμος λύση η οποία εγγυάται άριστη ευστάθεια, άνεση και οδική συμπεριφορά σε ένα αυτοκίνητο που επιταχύνει από στάση στα 100kph σε τρία μόλις δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 350kph.

Οι εργασίες μηχανικών της Pirelli επικεντρώθηκαν κυρίως στην περιφέρεια κύλισης των ελαστικών. Για να ανταποκρίνονται άριστα στις ανάγκες του συστήματος τετρακίνησης της Lamborghini, χρησιμοποιήθηκαν δομές από ειδικά υλικά και πιο σταθερές γόμες, που μειώνουν την παραμόρφωση του ελαστικού και διατηρούν τις υψηλές επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά κύλισης σε όλες τις συνθήκες χρήσης.

Έτσι λοιπόν αυτά τα νέα P Zero έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη πρόσφυση και να αντιδρούν γρήγορα στις αλλαγές ταχύτητας σε όλη την κλίμακα στροφών, προκειμένου  να μεταφέρεται όλη η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου χωρίς απώλειες στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τα ελαστικά κατασκευάζονται στις προηγμένες εγκαταστάσεις της Pirelli στο Settimo Torinese, κοντά στο Τορίνο, όπου υιοθετείται η τεχνολογία «Next Mirs» της ιταλικής εταιρείας. Το σύστημα αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη της πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας παραγωγής ελαστικών. Οι γόμες  διαμορφώνονται με ακρίβεια χάρη στο CCM (Continuous Compound Mixing), την πιο προηγμένη διαδικασία μίξης γομών στη βιομηχανία, γνωστή και από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άλλωστε από εκεί, από την εμπειρία των αγώνων, προκύπτει τεχνογνωσία που βοηθά τους μηχανικούς της μάρκας στη δημιουργία των κατάλληλων ελαστικών για κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων – όπως η νέα Aventador Roadster.
[nggallery id=1714]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης
(twitter.com/SeitanF1)