Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoCHOICE

Το “πράσινο” εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία

  • NewsAuto.gr

Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία είναι ένα από τα αποδοτικότερα εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο. Με την επέκταση των εγκαταστάσεών του που λαμβάνει χώρα αυτήν την εποχή, στέλνει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μελετητές του εργοστασίου έχουν λάβει διάφορα μέτρα για την εξασφάλιση φυσικών πηγών ενέργειας, καθώς και για τη μείωση των εκπομπών CO2, της ποσότητας λυμάτων και της κατανάλωσης νερού. Έτσι, κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου.

Μοναδική, σε αυτό το πλαίσιο, είναι η χρήση ενός συστήματος θέρμανσης που χρησιμοποιεί ροκανίδι ως καύσιμη ύλη (εγκατάσταση παραγωγής ισχύος με βιομάζα), το οποίο θα τροφοδοτεί το νέο εργοστάσιο με θερμότητα από φυσικές πηγές. Τις ημέρες αυτές, το εργοστάσιο της Porsche στην Σαξονία δέχεται τις απαραίτητες προσαρμογές για τη νέα σειρά μοντέλων Macan, η οποία θα αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2013.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζωτικής σημασίας παράμετρο της εταιρικής ευθύνης της Porsche. Αυτό ισχύει τόσο για την παραγωγή μας, όσο και για τα προϊόντα μας. Με τον τρόπο αυτόν, ανταποκρινόμαστε ακόμα καλύτερα στην κοινωνική μας ευθύνη. Και επιπλέον: μειώνουμε το κόστος, παρέχουμε κίνητρα στους εργαζομένους μας και έτσι επιτυγχάνουμε μια τεράστια συμβολή στην εταιρική μας επιτυχία», δήλωσε σχετικά ο Βόλφγκανγκ Λάιμγκρούμπερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Παραγωγής και υπεύθυνος του Τομέα Παραγωγής και Logistics της γερμανικής μάρκας.

Με την ολοκλήρωση των νέων χώρων του εργοστασίου του χρόνου, έχουν προγραμματιστεί διάφορα μέτρα για τη βελτίωση της οικοϊσορροπίας. Τα θερμικά απόβλητα της παραπλήσιας εγκατάστασης θερμότητας που χρησιμοποιεί ροκανίδι ως καύσιμη ύλη θα χρησιμοποιούνται για την παροχή του 80% της θερμότητας που θα απαιτείται για το νέο βαφείο, εξασφαλίζοντας την ουδετερότητα σε άνθρακα.
[nggallery id=387]
Με βάση μια ηλεκτροστατική μέθοδο, κατασκευάζεται ένα εντελώς πρωτοποριακό σύστημα διαχωρισμού για τα σταγονίδια βαφής, το οποίο συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των εκλυόμενων διαλυτών και λεπτής σκόνης κατά τη διαδικασία της βαφής. Επιπλέον, στους δρόμους και τους χώρους στάθμευσης του νέου εργοστασίου θα τοποθετηθούν φώτα με λυχνίες LED. Η οροφή του τμήματος κατασκευής αμαξωμάτων έχει προετοιμαστεί για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, έχει προβλεφθεί η χρήση μεμβρανών οροφής με ανακλαστικές ιδιότητες, έτσι ώστε οι αίθουσες να μην θερμαίνονται υπερβολικά το καλοκαίρι.

Με απλά λόγια: επεκτείνοντας το εργοστάσιό της στη Λειψία, η Porsche προωθεί την στρατηγική της στον τομέα της αειφορίας του περιβάλλοντος. Με νέες τεχνολογίες και ένα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας, όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο οριακές τιμές θα μειωθούν, θα καθοριστούν νέοι δείκτες αναφοράς και θα υλοποιηθούν νέες ιδέες.

Αυτό ισχύει και για τους χώρους βοσκής που έχουν δημιουργηθεί στη Λειψία, οι οποίοι είναι μοναδικοί στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν από περισσότερο από μία δεκαετία, η γερμανική μάρκα δημιούργησε κοίτες για μικρούς ποταμούς, υγροβιότοπους και βοσκότοπους γύρω από τις χώρους του εργοστασίου, προκειμένου να δημιουργηθούν φυσικοί βιότοποι για ζώα και φυτά. Στο πλαίσιο της επέκτασης του εργοστασίου, η Porsche θα μεγαλώσει αυτούς τους χώρους βοσκής, τους οποίους θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν στο μέλλον βίσονες και άγρια άλογα, ζώα δηλαδή που θα φροντίζουν την ύπαιθρο για λογαριασμό της Porsche.

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto