Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Νέα Υόρκη η παρουσίαση του τετρακίνητου Clubman

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Νέα Υόρκη η παρουσίαση του τετρακίνητου Clubman

ΝΕΑ

Στη Νέα Υόρκη η παρουσίαση του τετρακίνητου Clubman

ΝΕΑ

Μέσω της απουσίας της πριν από λίγες εβδομάδες από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η MINI «δήλωνε» ότι η εικόνα της ταιριάζει περισσότερο με κοσμοπολίτικα κέντρα, όπως η Νέα Υόρκη. Μία από τις δύο παγκόσμιες πρεμιέρες είναι αυτή του Clubman ALL4, της έκδοσης δηλαδή με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το αυτοκίνητο με τις έξι πόρτες είναι το μεγαλύτερο στη γκάμα της βρετανικής μάρκας,, καθώς το μήκος του φθάνει τα 4,25 m. Οι εξωτερικές του διαστάσεις συνδυάζονται με αξιόλογο χώρο αποσκευών, όγκου 360 lt. Το MINI Clubman ALL4 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις κινητήρων, την Cooper S και την Cooper SD.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη είναι βενζινοκίνητη και εφοδιάζεται με το 2.0 των 192 ίππων και η δεύτερη είναι diesel, με το ανάλογου κυβισμού σύνολο, απόδοσης 190 ίππων. Στην Cooper S ALL4 στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και στην Cooper SD το 8άρι αυτόματο Steptronic (προαιρετικά και στη βενζινοκίνητη έκδοση). Η ΜΙΝΙ ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 6,9 lt/100 km (159 g/km) για το Clubman Cooper S ALL4 και 4,8 lt/100 km (126 g/km) για το Cooper SD ALL4.

Στάνταρ στον εξοπλισμό του Clubman ALL4 είναι τα συστήματα ευστάθειας (DSC) και πρόσφυσης (DTC), το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (EDLC) και οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν η σπορ ανάρτηση, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Dynamic Damper Control και οι τροχοί 19 ιντσών.