Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MX-5 και με σκληρή οροφή

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MX-5 και με σκληρή οροφή

ΝΕΑ

Το MX-5 και με σκληρή οροφή

ΝΕΑ

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, η Mazda είχε προγραμματίσει μία παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, με πιθανότερη την παρουσίαση του MX-5 με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και η ιαπωνική μάρκα αποκάλυψε όντως τη νέα έκδοση του δημοφιλούς roadster.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το MX-5 RF (Retractable Fastback) απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν την οδήγηση, αλλά ταυτόχρονα επιζητούν την ασφάλεια μίας μεταλλικής και όχι υφασμάτινης οροφής. Σε αντίθεση με το προηγούμενο MX-5 με μεταλλική οροφή, το νέο ξεχωρίζει από το fastback σχεδίαση του πίσω μέρους, με το τζάμι να είναι κάθετο και να ανοίγει ανεξάρτητα.

Advertisement
Advertisement

Η σκληρή οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε το MX-5 είναι σταματημένο είτε κινείται με ταχύτητα έως 10 km/h. Ο χώρος αποσκευών έχει την ίδια χωρητικότητα (130 lt) όπως και στο μοντέλο με την υφασμάτινη οροφή. Ίδιες είναι και όλες οι εξωτερικές διαστάσεις, πλην του ύψους είναι ελάχιστα (κατά 5mm) μεγαλύτερο στο MX-5 RF.

Αλλαγές δεν υπάρχουν και στη γκάμα των κινητήρων, που για την Ευρώπη αποτελείται από τους βενζίνης SKYACTIV-G, με 1.5 και 2.0 lt. Πέρα από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, διατίθεται και αυτόματο με ανάλογο αριθμό σχέσεων.