Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Προσοχή στις απάτες του Σαββατοκύριακου

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή στις απάτες του Σαββατοκύριακου

MIRROR

Προσοχή στις απάτες του Σαββατοκύριακου

MIRROR

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εξαπάτηση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, στην οποία πέφτουν θύματα χιλιάδες χρήστες. Οι απατεώνες χτυπάνε συνήθως Σαββατοκύριακο, που ο κόσμος μπαίνει περισσότερο στα social media…

Advertisement
Advertisement

 

Μετά τον διαγωνισμό της… AUDI Ελλάς (δεν υπάρχει εταιρεία με τέτοια επωνυμία…) στον οποίο κέρδιζες δυο (όχι ένα) RS7 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ – “ΚΕΡΔΙΣΤΕ” ΔΥΟ AUDI RS7, αλλά και τους δεκάδες διαγωνισμούς με δώρο i-Phones και φορητούς MAC, ήρθε η ώρα των “δωρεάν” αεροπορικών εισιτηρίων.

Προσοχή στις… απάτες του Σαββατοκύριακου στο Facebook

Advertisement
Advertisement

 

Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο πλέον εμφανίζονται σελίδες που “δίνουν” σε όλους τους συμμετέχοντες δωρεάν εισιτήρια. Μάλιστα πρόσφατα εμφανίστηκε ένας -δήθεν- διαγωνισμός , της Aegean κλπ. Φυσικά εισιτήρια δεν υπάρχουν.

Advertisement

Συνήθως οι… ψευτοδιαγωνισμοί εμφανίζονται με Facebook σελίδες. Αυτές καλούν τον επισκέπτη να απαντήσει σε τρεις ερευνητικές ερωτήσεις, ενώ παράλληλα ζητάει υποχρεωτικά να διαδώσουν τον διαγωνισμό στους φίλους τους στο FB και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους για να στείλουν τα εισιτήρια.

Με την πρακτική “πυραμίδας” (share, πρόταση για likes και παροχή στοιχείων κλπ) προσελκύουν Facebook λογαριασμούς, απο τους οποίους αντλούν όλα τα στοιχεία. Τα συγκεκριμένα στοιχεί πωλούνται στη συνέχεια σε εταιρείες ερευνώ, digital marketing κλπ…

Advertisement

Παράδειγμα πρόσφατου διαγωνισμού
aegean3
easyjet-facebook-survey-scam-2