Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πότε η Tesla θα αποκαλύψει το Model Y;

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε η Tesla θα αποκαλύψει το Model Y;

Men + Speed

Πότε η Tesla θα αποκαλύψει το Model Y;

Men + Speed

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα αποκαλύψει το Crossover Model Y στις 15 Μαρτίου 2019, μια ημερομηνία που παραδέχεται ότι επέλεξε τυχαία. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς από έναν φαν του στο Twitter, ο Elon Musk απάντησε σχετικά με την ημερομηνία αποκάλυψης για το μοντέλο Y και είπε ότι θα είναι στις «15 Μαρτίου 2019».

«Θεωρήστε ότι είναι πραγματικό. Μπορούσαμε να παρουσιάσουμε το μοντέλο Y οποιαδήποτε στιγμή από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, οπότε η 15η Μαρτίου είναι μια χαρά.», έγραψε σε επόμενο σχόλιό του.

Αν η Tesla πράγματι παραμείνει σε αυτήν την ημερομηνία, σημαίνει πως θα το δούμε περίπου ένα χρόνο πριν το μοντέλο Y βγει στη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla σκοπεύει να εργαστεί σκληρά για να αποδείξει ότι το μοντέλο Υ είναι ένα σημαντικό βήμα μετά το Model 3. Στην πραγματικότητα, ο Musk ισχυρίζεται ότι θα δεν θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των 12 volt για τις μπαταρίες του. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει μπαταρία μολύβδου – οξέως και επομένως ο τρόπος που θα τροφοδοτούνται τα ηλεκτρονικά μέρη του οχήματος θα είναι διαφορετικός.

Η νέα αρχιτεκτονική θα μειώσει σημαντικά την καλωδίωση και θα απλουστεύσει τη διαδικασία παραγωγής. Η μειωμένη καλωδίωση σημαίνει ταυτόχρονα και ευκολότερη αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγωγής.