NewsAuto.gr
Men + Speed

Πόσο πουλήθηκε μία Shelby Cobra Roadster σε δημοπρασία;

Μερικές πολύ ακριβές Shelby Cobra έχουν κατά καιρούς δημοπρατηθεί, αλλά στο φετινό Bonham’s Goodwood Revival Sale, μία σπάνια Shelby Cobra 289ci Competition Roadster του 1964 βρήκε τον νέο της ιδιοκτήτη.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Στη λίστα με τα αυτοκίνητα που δημοπρατήθηκαν υπήρχαν μία Jaguar XJR-11 Group C, κλασικές Aston Martin, Mercedes-Benze και Bugatti. Μέσα σε αυτά ήταν και η Shelby Cobra Roadster, η οποία πουλήθηκε για 1,76 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την τέταρτη πιο ακριβή Shelby που δημοπρατήθηκε ποτέ.

Ο αριθμός πλαισίου CSX 2430 έρχεται με έναν μικρό Ford 4,7 λίτρων V8 κινητήρα που παράγει περίπου 400 ίππους. Όταν ένα αυτοκίνητο έχει γράψει ιστορία σε αγώνες, τότε σίγουρα η αξία του ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Η Cobra έχει αγωνιστεί σε πολυάριθμα γεγονότα μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Παλαιότερα, η Cobra προετοιμάστηκε για ιστορικά αγωνιστικά γεγονότα που αυτό σήμαινε την εγκατάσταση μιας καλωδίωσης, αναβαθμισμένο σύστημα καυσίμων και διαφορετικών καυσαερίων. Αυτές οι τροποποιήσεις έχουν αφαιρεθεί πλέον, αλλά αν ο νέος ιδιοκτήτης του θέλει να το τρέξει σε πίστα, μπορεί.