Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Αυτοκίνητα με γυναικεία ονόματα

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητα με γυναικεία ονόματα

Men + Speed

Αυτοκίνητα με γυναικεία ονόματα

Men + Speed

Από πάντα πολλοί κατασκευαστές επέλεγαν να δώσουν γυναικεία ονόματα στα καινούρια μοντέλα που δημιουργούσαν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι γυναίκες μπορούν και εμπνέουν τους άντρες κάνοντάς τους πιο δημιουργικούς. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Παρακάτω δείτε γνωστά αυτοκίνητα με… γυναικεία ονόματα.

ALFA GIULIA
ALFA-GIULIA-a640

Η πρώτη Alfa Romeo ‘Julia’ ήρθε τη δεκαετία του 1950. Στη δεύτερη “ζωή” της είναι εντυπωσιακή!

Advertisement
Advertisement

ALFA GIULIETTA
ALFA-GIULIETTA-b640

Είναι η μικρή αδερφή της Giulia. Είναι μία παραλλαγή του ονόματος Giulia και είναι λατινικό όνομα.

FORD CROWN VICTORIA
FORD-CROWN-VICTORIA-640

Advertisement

Το Ford Crown Victoria είναι μεγάλο, επιβλητικό, ισχυρό που κυκλοφόρησε το 1991 και για δύο δεκαετίες.

LOTUS ELISE
LOTUS-ELISE-640

Advertisement

To συγκεκριμένο μοντέλο πήρε το όνομά του από τη γιαγιά του Ιταλού businessman Romano Artioli, ο οποίος ήταν  ιδιοκτήτης της Group Lotus τη δεκαετία του 1990. To μοντέλο της Lotus λοιπόν λόγω της γιαγιάς Elise ονομάστηκε έτσι.

MERCEDES-BENZ
MERCEDES-BENZ

Το Mercédès είναι ένα ισπανικό γυναικείο όνομα, το οποίο σημαίνει χάρη, ευλογία. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο, αφού η κόρη του Αυστραλού businessman Emil Jellinek, λεγόταν έτσι. Το 1900 αποφάσισε να ιδρύσει μία νέα σειρά αυτοκινήτων, την Daimler-Mercedes.

Advertisement

NISSAN SILVIA
NISSAN-SILVIA-640

Το Nissan Silvia είναι ένα παλιό αυτοκίνητο, σπορ coupe με δύο πόρτες. Είναι όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στη Βραζιλία και την Πορτογαλία.

RENAULT CLIO
RENAULT-CLIO-640

Η Clio είναι ένα όνομα που προέρχεται από την αρχαία μυθολογία. Όταν η Renault αποφάσισε να σταματήσει να ονομάζει τα αυτοκίνητά της με αριθμούς, βγήκε στις αρχές του 1990, το Renault Clio που κανονικά θα είχε το όνομα Renault 5.

RENAULT ZOE
RENAULT-ZOE-640

Στη συνέχεια, η Renault δεν σταμάτησε την επιτυχημένη της φόρμα κι έτσι το επόμενο αυτοκίνητο, το ηλεκτρικό supermini, το ονόμασε Ζωή.

SAAB CATHERINA
SAAB-CATHERINA-640

Η Saab δυστυχώς δεν κατασκεύασε το 1964 το σπορ coupe concept διθέσιο αυτοκίνητο Catherina, αλλά τα χαρακτηριστικά από το σχεδιασμό της μπορεί κανείς να τα δει στο Saab 99.

ARIEL ariel-640

Τέλος, έχουμε κάτι διαφορετικό. Η Ariel, εκτός από τη γνωστή σε όλους μας γοργόνα κινουμένων σχεδίων είναι και όνομα εταιρείας που παράγει οχήματα που προσφέρουν συγκινήσεις!