Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To πρωτότυπο Honda Civic Hatchback εντυπωσιάζει!

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To πρωτότυπο Honda Civic Hatchback εντυπωσιάζει!

ΝΕΑ

To πρωτότυπο Honda Civic Hatchback εντυπωσιάζει!

ΝΕΑ

Ο προάγγελος της δέκατης γενιάς του Civic hatchback κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και δεσπόζει στο περίπτερο της Honda.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πιο σπορ από ποτέ, τόσο από πλευράς της τολμηρής σχεδίασης (που λογικά θα… αμβλυνθεί όταν προκύψει η έκδοση παραγωγής) όσο κι από πλευράς απόδοσης.

Έχουμε αλλαγή διαστάσεων από την προηγούμενη γενιά καθώς το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στην ελβετική πόλη είναι κατά 30 mm φαρδύτερο, κατά 20 mm χαμηλότερο και κατά 130 mm μακρύτερο.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει νέου σχεδιασμού και μεγαλύτερων διαστάσεων τροχούς ενώ μπροστά, ο κοντός πρόβολος με τους μεγάλους αεραγωγούς διαμορφώνουν μία δυναμική ταυτότητα. Ακόμα, συναντάμε προβολείς και φώτα ημέρας LED. Ίδιας τεχνολογίας και σε σχήμα C είναι τα πίσω φώτα.

«Ξέραμε ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό και ξεχωριστό εξωτερικό που θα αμφισβητούσε το συμβατικό στυλ των Ευρωπαϊκών compact μοντέλων, θα παρέμενε όμως πιστό στις αυθεντικές βασικές αξίες του Civic. Το αποτέλεσμα είναι ένα πάντρεμα ιδιαίτερης και σπορ σχεδίασης, ικανοποιητικής δυναμικής συμπεριφοράς και ευέλικτης πρακτικότητας», δηλώνει σχετικά ο υπεύθυνος σχεδιασμού του μοντέλου, Daisuke Tsutamori.

Advertisement

Το Civic Hatchback θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda που θα διατίθεται με τους νέους βενζινοκινητήρες 1.0L και 1.5L VTEC TURBO ενώ περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει στον 1.6L i-DTEC. Οι νέοι κινητήρες αποτελούν τμήμα της αυξανόμενης γκάμας Earth Dreams Technology της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement

Βασισμένοι σε μία εντελώς νέα δομή και αξιοποιώντας τα νέα συστήματα turbo, οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούν μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων για μείωση των τριβών και συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό ισχύ και περιβαλλοντικές επιδόσεις. Ένας υπερσυμπιεστής με χαμηλή ροπή αδράνειας και υψηλή απόκριση, σε συνδυασμό με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού επιδιώκει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ υψηλής ισχύος και ροπής, υπερτερώντας των συμβατικών ατμοσφαιρικών κινητήρων.

Ο turbo-diesel common rail υιοθετεί τεχνολογίες που σύμφωνα με τη Honda, μειώνουν την τριβή, βελτιώνουν τις επιδόσεις και αυξάνουν την οικονομία καυσίμου. Το σύστημα απαρτίζουν ένας μικρός, υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστής, σύστημα EGR (ανακύκλωσης καυσαερίων) χαμηλής πίεσης και κυλινδροκεφαλή υψηλής ροής και έντονου στροβιλισμού. Ένας νέος άκαμπτος αλλά ελαφρύς στρόφαλος και ένα χυτό, αλουμινένιο μπλοκ ανοικτού τύπου, ανθεκτικό στις υψηλές πιέσεις μειώνουν το βάρος και προσφέρουν υψηλά επίπεδα αντοχής.

Advertisement

Το νέο Civic hatchback θα διατίθεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2017 και θα κατασκευάζεται στο Βρετανικό Εργοστάσιο της Honda.