Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Άργησε το αυτοκίνητο ασφαλείας

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Άργησε το αυτοκίνητο ασφαλείας

FORMULA 1

Vettel: Άργησε το αυτοκίνητο ασφαλείας

FORMULA 1

Μπορεί να ήταν ο Max Verstappen αυτός που χτύπησε τον Sebastian Vettel κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Κίνας, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Ferrari να περιοριστεί στην όγδοη θέση της τελικής κατάταξης, όμως οι ελπίδες του Γερμανού να διεκδικήσει τη νίκη είχαν χαθεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό έκανε την εμφάνισή του για να καθαριστούν τα θραύσματα από τη στροφή 14 της ασιατικής πίστας, ως συνέπεια της σύγκρουσης των δύο Toro Rosso στον 31ο γύρο του τρίτου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο διευθυντής αγώνα, Charlie Whiting, καθυστέρησε να αντιδράσει και όταν τελικά έδωσε την εντολή για SC, οι πρωτοπόροι δεν προλάβαιναν να μπουν στο pit lane για αλλαγή ελαστικών. Πράγμα που έκαναν οι δυο οδηγοί της Red Bull Racing που βρίσκονταν στις πιο πίσω θέση, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ τους και τελικά τον Daniel Ricciardo να πανηγυρίζει τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

«Προφανώς η στιγμή εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν κακή για εμένα και τον Valtteri, διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε. Μας έπιασε σχεδόν αμέσως, άρα βασικά ήμασταν πλέον εκτός διεκδίκησης της νίκες, δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θέλουμε να βάλουμε φρέσκα ελαστικά ή να μείνουμε έξω. Αντιλαμβάνομαι πως όταν συμβαίνει κάτι στην πίστα πρέπει οι υπεύθυνοι να αντιδρούν άμεσα και πως δεν μπορούν πάντα να εξασφαλίζουν πως οι ισορροπίες θα παραμένουν σταθερές. Όμως είχαμε θραύσματα στην πίστα επί δύο γύρους. Γιατί λοιπόν να μην έχει εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας μισό λεπτό νωρίτερα, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα επιλογής», είπε ο Vettel με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

vettel-china18-d640

Πάντως, παρά την αρνητική εξέλιξη του αγώνα της Σαγκάης, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.