Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το νέο μονοθέσιο της πρωταθλήτριας Mercedes

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο μονοθέσιο της πρωταθλήτριας Mercedes

FORMULA 1

Το νέο μονοθέσιο της πρωταθλήτριας Mercedes

FORMULA 1

H πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, τη W11 EQ Performance!

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία ακόμα εξέλιξη του μονοθεσίου που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του κατά την υβριδική εποχή της Formula 1. Έχοντας βαρύ φορτίο, να συνεχίσει το σερί για τα ασημί βέλη που μετρούν έξι συνεχόμενα νταμπλ στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Όπως και τα υπόλοιπα μονοθέσια που είδαμε έως τώρα, δεν έχει θεαματικές διαφοροποιήσεις λόγω της σταθερότητας των κανονισμών. Τα sidepods είναι αρκετά μικρά και γενικά έχει γίνει δουλειά στην βελτιστοποίηση της απόδοσης κάθε μέρους του σασί αλλά και του κινητήρα.

Εκτός από το κόκκινο πάνω από το κεφάλι των οδηγών λόγω του νέου χορηγού (INEOS) έχουμε μία μικρή διαφοροποίηση στην ονοματοδοσία καθώς παρότι διατηρήθηκε ο αύξων αριθμός (W11) και το EQ που συντροφεύει τα ηλεκτρικά τέκνα της Mercedes, αντί του «Power+» στο όνομα έχουμε πλέον το «Performance».

Advertisement
Advertisement

Συνταγή που κερδίζει λένε δεν αλλάζει, έτσι ως γνωστόν εδώ και αρκετούς μήνες, δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton που έχει συμβόλαιο έως και το τέλος της φετινής σεζόν, θα βρίσκεται ξανά ο Valtteri Bottas.

Η W11 EQ Performance θα βρεθεί σήμερα στην πίστα του Σίλβερστον όπου παρουσία του επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, θα πραγματοποιήσει τα πρώτα της χιλιόμετρα στο πλαίσιο του καθιερωμένου shakedown.

Θυμίζουμε πως έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει του τίτλους οδηγών και κατασκευαστών από τα μισά του δρόμου σε ότι αφορούσε στην περυσινή σεζόν, η Mercedes είχε την πολυτέλεια να στρέψει από νωρίς προσοχή και πόρους στο μονοθέσιο του 2020.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας
Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16
Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

Advertisement