Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα λειτουργεί ως Β’ ομάδα της Ferrari η Sauber

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα λειτουργεί ως Β’ ομάδα της Ferrari η Sauber

FORMULA 1

Θα λειτουργεί ως Β’ ομάδα της Ferrari η Sauber

FORMULA 1

Η ανανέωση της συνεργασίας της Sauber με τη Ferrari δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην παροχή υβριδικών μηχανών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει επί 17 σεζόν (με εφαλτήριο το 1997 και διάλειμμα μόνο την περίοδο 2006-2009). Μόνο που ειδικά φέτος, συμβαίνει με πολύ κακούς για την ελβετική ομάδα όρους, αφού χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές περυσινών προδιαγραφών.

Όμως πως και ο νέος επικεφαλής της, Frederic Vasseur, αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Honda προχωρώντας σε επέκταση της συνεργασίας με τους Ιταλούς; Προφανώς εξασφαλίζοντας καλούς όρους σε μία συμφωνία που φέρνει… σιγουριά. Με τη Sauber να μην περνάει και την καλύτερή της περίοδο (είναι τελευταία στη βαθμολογία), οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν σταθερότητα και όχι ένα μεγάλο ρίσκο όπως αυτό της Honda.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η ομάδα με βάση το Χίνβιλ, θα έχει πολύ καλές υβριδικές μηχανές με μοναδικό γνωστό αντίτιμο, την τοποθέτηση στα κόκπιτ προστατευόμενων της Scuderia! Ήδη για το 2018 ακούγονται έντονα τα ονόματα του Antonio Giovinazzi –που άλλωστε έτρεξε και φέτος δύο αγώνες με τη Sauber αντικαθιστώντας τον τραυματία Pascal Wehrlein– και του πρωταγωνιστή στη Formula 2, ανεχόμενου Charles Leclerc.

marchionne-austria17-myphoto-a640tall
Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, εξήγησε στο περιθώριο του Grand Prix Ουγγαρίας, πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

«Η παροχή υβριδικών μηχανών στη Sauber θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε κάτι σαν junior ομάδα για τους νέους σε ηλικία οδηγούς μας. Έχουμε δύο σπουδαία ταλέντα αλλά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μέλλον στη Ferrari, πρέπει να έχουν την ευκαιρία για δοκιμαστούν αλλού. Χρειαζόμαστε χώρο για εκείνους άρα είναι μία πολύ καλή ιδέα και δουλεύουμε πάνω σε αυτή. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς που πρέπει να βρουν θέση στην F1», είπε ο Ιταλός.