Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα μαζεύει τώρα ο Sainz Jr

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μαζεύει τώρα ο Sainz Jr

FORMULA 1

Τα μαζεύει τώρα ο Sainz Jr

FORMULA 1

Βλέποντας πως οι επιλογές του ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 είναι περιορισμένες, ο Carlos Sainz Jr έκανε… ισπανική υποχώρηση σε ότι αφορούσε στον «πόλεμο» δηλώσεων με τη διοίκηση της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, διανύει την τρίτη του σεζόν στη Scuderia Toro Rosso και παρότι έχει τραβήξει την προσοχή με τις μεστές εμφανίσεις του, δεν βλέπει να παίρνει σύντομα προαγωγή στη «μεγάλη αδερφή», τη Red Bull Racing. Κι αυτό διότι εκεί βρίσκονται οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Ειδικά ο νεαρός Ολλανδός «προσπέρασε» τον Sainz ανεβαίνοντας πέρυσι στην πρώτη ομάδα, πράγμα που σίγουρα δεν άρεσε στον 22χρονο. Σε μία περίοδο λοιπόν που ακουγόταν πως υπήρχε εκτίμηση στο πρόσωπό του από τη Mercedes και φερόταν επίσης στο στόχαστρο της Renault, άρχισε να τα βάζει με τα μεγάλα κεφάλια στην οικογένεια των «ταύρων», θέτοντας ουσιαστικά την κατάσταση ως εξής: «Προαγωγή ή αποχώρηση».

Advertisement
Advertisement

Όμως από τη στιγμή που στη Mercedes o Valtteri Bottas έχει πείσει με τις εμφανίσεις του ενώ στη Renault εκτός από τον Fernando Alonso στην κούρσα για μία θέση στο κίτρινο μονοθέσιο το 2018 έχει μπει και ο Robert Kubica. Αφού λοιπόν δυσκολεύουν τα πράγματα, ο Sainz «μαλάκωσε» λίγο τη στάση και τα λόγια του.

«Έχω τη γνώμη μου και την είπα. Ίσως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω διαφορετικές λέξεις για να εκφράσω ότι ένιωθα. Δεν απολάμβανα να βλέπω τους Helmut Marko και Christian Horner να τίθενται απέναντί μου αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν μερικές φορές στη Formula 1. Όμως το θέμα έχει λήξει, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει τίποτα πέραν φιλοδοξίας. Και κάποιες φορές, αυτή σε ωθεί στο να λες πράματα χωρίς να σκέφτεσαι πολύ. Όμως έτσι είμαι εγώ. Έχω στόχους! Και ο ένας και μοναδικός για εμένα αυτή τη στιγμή, είναι να τρέξω για την πρώτη ομάδα της Red Bull. Αυτό θέλω και το έχω ήδη πει 100 φορές. Αν μία απάντηση που έδωσα εν θερμώ έγινε θέμα… εκτός ελέγχου, είναι απλά σημάδι των καιρών», είπε ο Sainz Jr στο formula1.com.

O Sainz Jr με τον ισχυρό άνδρα του τμήματος F1 της Red Bull, Helmut Marko

O Sainz Jr με τον ισχυρό άνδρα του τμήματος F1 της Red Bull, Helmut Marko

Στα πρώτα 11 GP της φετινής σεζόν, ο Ισπανός έχει δει επτά φορές την καρό σημαία. Ο καλύτερος τερματισμός του ήταν η έκτη θέση στο Grand Prix του Μονακό ενώ βρίσκεται στην ένατη θέαση της βαθμολογίας, με 35 πόντους στο ενεργητικό του.