Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στις 8 Μαΐου το Grand Prix του Miami (video)

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις 8 Μαΐου το Grand Prix του Miami (video)

FORMULA 1

Στις 8 Μαΐου το Grand Prix του Miami (video)

FORMULA 1

Ενώ αναμένουμε επιβεβαίωση σχετικά με το καλεντάρι του 2022 που διέρρευσε πρόσφατα, οι διοργανωτές του Grand Prix του Miami ανακοίνωσαν την ημερομηνία που θα δούμε εκεί τα μονοθέσια της F1!

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 θα έχει από του χρόνου ξανά δύο αγώνες στα εδάφη της, αφού πέραν του Circuit of the Americas στο Texas, θα έχουμε Grand Prix και στη Florida, με τη δράση να απλώνεται περιμετρικά του σταδίου των Miami Dolphins.

Συγκεκριμένα, η αγωνιστική διαδρομή θα αφορά στην περιοχή Miami Gardens, γύρω από το Hard Rock Stadium, «σπίτι» των Miami Dolphins που είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του NFL. Κι όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία είναι δεκαετούς διάρκειας!

Το σιρκουί θα έχει μήκος 5.41 km, 19 στροφές, 3 μεγάλες ευθείες και ισάριθμες ζώνες DRS. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις, η μέγιστη τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα/ώρα ενώ μέλημα της F1 είναι η αγωνιστική χάραξη να προσφέρει ευκαιρίες για προσπέρασμα.

Advertisement
Advertisement

Πότε θα τα δούμε όλα αυτά; Στις 8 Μαΐου, ημερομηνία την οποία οι διοργανωτές του αγώνα ανακοίνωσαν με ένα εντυπωσιακό video που… σε βάζει σε κλίμα για όσα θα συμβούν εκεί. Δείτε το πατώντας play…

Advertisement

Το Miami θα αποτελέσει τον ενδέκατο προορισμό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού επί αμερικανικού εδάφους, μετά το Riverside, το Sebring, το Watkins Glen, το Long Beach, το Las Vegas, το Detroit, το Dallas, το Phoenix, την Indianapolis και το Austin που βρίσκεται στο νυν καλεντάρι.

Τα παραπάνω εναρμονίζονται σε με το πλάνο που υπήρχε στο καλεντάρι που διέρρευσε και το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 23 Grand Prix, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1 – αριθμό στον οποίο η Liberty Media (που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ) στόχευε και για φέτος αλλά ελέω παγκόσμιας πανδημίας, αναμένεται να πέσει στα 22 Grand Prix.

Περιμένουμε λοιπόν σύντομα και τις υπόλοιπες ημερομηνίες, αφού η ανακοίνωση του Miami προφανώς θα φέρει ντόμινο εξελίξεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)