Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Ferrari o Montoya!

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Ferrari o Montoya!

FORMULA 1

Στη Ferrari o Montoya!

FORMULA 1

Αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες κόντρες του Juan Pablo Montoya με τη Ferrari και τον Michael Schumacher, είναι δύσκολο να φανταστεί αυτό το όνομα να συνδέεται με την ιταλική ομάδα. Ή τουλάχιστον ήταν μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτό διότι ο Sebastian Montoya, γιος του πρώην αστέρα της Formula 1, εντάχθηκε στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari! Ο ταλαντούχος Κολομβιανός είναι μόλις 12 ετών αλλά μόνο μία φουλ σεζόν στα καρτ στις πίστες της Ευρώπης, ήταν αρκετή για να τραβήξει την προσοχή των Ιταλών.

Ο Sebastian ξεκίνησε να κάνει καρτ από τα 4 και πέρυσι δοκίμασε επιτυχώς την τύχη του στη Γηραιά Ήπειρο. Φέτος θα τρέξει στην κατηγορία OKJ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting.

Advertisement
Advertisement

Ως συνέπεια των παραπάνω, θα αγωνίζεται με την Tony Kart, η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με την ακαδημία της Ferrari, ενώ όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η «εκπαίδευση» δεν θα αφορά μόνο στην οδήγηση αλλά και όλα τα «περιφερειακά» χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας οδηγός.

Όσο για τον περήφανο μπαμπά, από πέρυσι περιόρισε το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Έτρεξε μόνο σε δύο γύρους της σεζόν στα IndyCar, σημειώνοντας μία δέκατη και μία έκτη θέση, ενώ ήταν τρίτος στον αγώνα της Road Atlanta στο πλαίσιο του IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Montoya-fat-a640tall

Advertisement

Στη Formula 1 αγωνίστηκε από το 2001 έως το 2006 με τα χρώματα των Williams και McLaren, σημειώνοντας 12 φορές τον ταχύτερο γύρο, 13 φορές την Pole position ενώ πανηγύρισε επτά νίκες.