Σώθηκε η υβριδική μηχανή του Raikkonen | NewsAuto.gr
FORMULA 1

Σώθηκε η υβριδική μηχανή του Raikkonen

Όταν στον 26ο γύρο του Grand Prix Ισπανίας ο Kimi Raikkonen αναγκαζόταν να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην υβριδική μηχανή, άρχισαν οι πονοκέφαλοι στο στρατόπεδο της Ferrari. Ωστόσο, η εξέτασή της έδειξε πως το πρόβλημα δεν ήταν τερματικό.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, αφορούσε στις καλωδιώσεις και έφερε διακοπή της λειτουργίας των αριστερών κυλίνδρων στον ιταλικό V6. Έτσι, η μονάδα την οποία η Scuderia τοποθέτησε στο μονοθέσιο του Iceman στην Ισπανία, μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά (σημ: άλλαξαν κινητήρα εσωτερικής καύσης, turbo και MGU-H).

Το πλάνο της Ferrari ήθελε να μην υπάρξει άλλη αλλαγή μέχρι και τον αγώνα του Πριγκιπάτου, ώστε να χρησιμοποιήσει αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής της μηχανής στον αγώνα του Καναδά – εκεί όπου η ισχύς παίζει καθοριστικό ρόλο.

Κι αυτός ο κύκλος… ζωής των υβριδικών μηχανών, έρχεται βάσει των αλλαγών στους φετινούς τεχνικούς κανονισμούς που θέλουν κάθε οδηγό να μπορεί να χρησιμοποιήσει τρεις υβριδικές μηχανές για όλη τη σεζόν!

Log In or Create an account