Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Vettel έκανε την ανατροπή στη βαθμολογία

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Vettel έκανε την ανατροπή στη βαθμολογία

FORMULA 1

Ο Vettel έκανε την ανατροπή στη βαθμολογία

FORMULA 1

Η νίκη του Sebastian Vettel στο Grand Prix Καναδά, έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έφερε και αλλαγή ισορροπιών στη βαθμολογία οδηγών!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με τον Lewis Hamilton μόλις στην πέμπτη θέση όταν έπεσε η καρό σημαία στο σιρκουί Gilles Villeneuve, όχι απλά εξανεμίστηκε το προβάδισμα του Βρετανού αλλά πλέον είναι ξανά δεύτερος!

Ο Vettel που είχε να κερδίσει από το Μπαχρέιν τον περασμένο Απρίλιο, έφτασε τους 121 πόντους, έναντι 120 του παγκόσμιου πρωταθλητή και μεγάλου του αντιπάλου και στη φετινή κούρσα του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Όμως με όσα έγιναν στο Μοντρεάλ αλλαγή έχουμε και στο πρόσωπο που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς με τους 18 πόντους που πήρε, ο Valtteri Bottas «προσπέρασε» τον τέταρτο Daniel Ricciardo.

Αν και ο Αυστραλός μόνο δυσαρεστημένος δεν ήταν, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Lewis και είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που μετά από επτά αγώνες, είναι μόλις 37 πόντους πίσω από την κορυφή. Προς το παρόν δηλαδή, ακόμα όλα είναι ανοιχτά στη μάχη για τον φετινό τίτλο.

GP-Canada18-vathmologia-meta-to-gp640

Advertisement

Στους κατασκευαστές η Mercedes διατηρεί το προβάδισμα, έχει 206 πόντους έναντι 189 της Scuderia Ferrari. Η Red Bull Racing είναι τρίτη χωρίς ακόμα να απειλεί αλλά σίγουρα και χωρίς να απειλείται αφού η μάχη για τον τίτλο του best of rest διεξάγεται αρκετά πιο πίσω βαθμολογία.

Πάντως προς το παρόν προηγείται η Renault, με τη McLaren πέμπτη, τη Force India έκτη και τις Toro Rosso-Haas να ισοβαθμούν στην έβδομη.

Advertisement