Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Χρειάζεται χρόνο ο Hamilton!

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Χρειάζεται χρόνο ο Hamilton!

FORMULA 1

Mercedes: Χρειάζεται χρόνο ο Hamilton!

FORMULA 1

Ο 28χρονος Βρετανός πιλότος ξεκίνησε δυναμικά στη Mercedes ανεβαίνοντας δυο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους τρεις πρώτους αγώνες αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Αποκορύφωμα ήταν το Ισπανικό GP όπου ο Χάμιλτον έμεινε εκτός βαθμών. Παραταύτα η συγκομιδή βαθμών του Βρετανού είναι καλύτερη κατά 15 βαθμούς απ’ αυτή του teammate του Νίκο Ρόσμπεργκ παρά την νίκη του Γερμανού στο Μονακό.

Ο Χάμιλτον τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο Σίλβερστον σε εκδήλωση της Mercedes όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει το sir Στίρλινγκ Μος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και μιλώντας για την ενσωμάτωση του Χάμιλτον στην ομάδα της Mercedes ο αγωνιστικός διευθυντής Ρος Μπρον τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε είναι να του δώσουμε περισσότερο χρόνο. Δουλεύουμε πάνω στο πως ζητάει κάτι, πως κατανοείς τι θέλει να πετύχει και πως ρυθμίζουμε το μονοθέσιο για να καλύπτει τις ανάγκες του. Διαφέρει αρκετά στα αιτήματά του από το Νίκο. Ο Ρόσμπεργκ βρίσκεται στην ομάδα χρόνια και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να ζητήσει και σε ποιον. Ο Χάμιλτον τώρα μαθαίνει σε ποιον πρέπει να απευθύνεται για το κάθε ζήτημα. Θέλουμε τους οδηγούς να πιέζουν ο ένας τον άλλο. Δεν μας ικανοποιεί η εικόνα ενός οδηγού που τον καλύπτει η 2η θέση».

Advertisement
Advertisement

Επόμενος αγώνας είναι το Καναδικό GP στις 9/6. Εκεί ο Χάμιλτον στην πρώτη του επαφή με την πίστα το 2007 είχε πάρει νίκη από την pole position. Επίσης έχει κερδίσει πέρυσι και το 2010.