NewsAuto.gr
FORMULA 1

Οι πιλότοι της F1 έδωσαν «Ελπίδα»

Στο περιθώριο του Grand Prix Μονακό, έλαβε χώρα ο ετήσιος ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στην World Stars και τη Nazionale Piloti.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως κάθε χρόνο, celebrities παγκοσμίου φήμης καθώς και αστέρες του αθλητισμού και των τεχνών, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων της Formula 1. Σε έναν αγώνα όπου στόχος δεν είναι η νίκη στον αγωνιστικό χώρο αλλά η «νίκη» σε έναν ξεχωριστό αγώνα – στη συγκεκριμένη περίπτωση ενάντια των παιδικό καρκίνο.

Στην αναμέτρηση που μεταδόθηκε live από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sport F1 HD, συμμετείχαν πολλοί κορυφαίοι εκπρόσωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1, Nico Rosberg και Mika Hakkinen.

Στην σύνθεση της ομάδας των πιλότων βρέθηκαν επίσης ο ανερχόμενος γιος του σπουδαίου Michael Schumacher, Mick, ο οδηγός της Renault F1 Carlos Sainz Jr, ο οδηγός της McLaren F1 Stoffel Vandoorne, ο Sergio Perez της Force India, o Pierre Gasly της Scuderia Toro Rosso και ακόμα o Felipe Massa που συνεχίζει την καριέρα του στη Formula E, o Giancarlo Fisichella, o Tonio Liuzzi, o Maro Engel κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως για μία ακόμη χρονιά, στον πάγκο στην ομάδα World Stars, κάθισε ο σπουδαίος προπονητής Claudio Ranieri, που είχε διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Παρούσα στον αγώνα ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο στάδιο Lucien Rhein του Menton, πέρασαν ηχηρό μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, με πολλούς εξ αυτών να δηλώνουν το θαυμασμό τους για το έργο που γίνεται και να δείχνουν εμπράκτως τη στήριξή τους στον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, υποσχόμενοι να γίνουν δότες μυελού των οστών.